Evenimentul Zilei > International > Bătălie crâncenă pentru demascarea Statului Paralel al lui Obama
Bătălie crâncenă pentru demascarea Statului Paralel al lui Obama

Bătălie crâncenă pentru demascarea Statului Paralel al lui Obama

John Ratcliffe, directorul comunității americane de informații, i-a cerut procurorului special John Durham să publice un raport interimar al anchetei privind originile Dosarului Trump-Rusia, ca o măsură de protecție în cazul în care administrația Biden ar opri investigația.

„Cred că americanii ar trebui să știe ce se întâmplă cu această anchetă care durează de doi ani și sper că raportul va fi publicat cât de curând”, a declarat Ratcliffe într-un interviu la emisiunea „Sunday Morning Futures” de la Fox News.

Procurorul General William Barr l-a numit pe John Durham ca Procuror Special în data de 19 octombrie, tocmai pentru a-i conferi mai multă autoritate și protecție în continuarea anchetei care urmează să limpezească suspiciunile de poliție politică săvârșite de administrația Obama împotriva lui Donald Trump și a echipei sale și crearea falselor acuzații privind complicitatea cu Rusia.

Ordinul lui Barr afirmă că Durham trebuie să dea publicității un raport final al investigației sale și că poate publica și rapoarte interimare.

Ancheta îi „arde” pe Democrați ca agheazma

Unii Democrați s-au întrebat dacă procedura de numire a lui Durham a fost una legală. Președintele Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților, Adam Schiff, a subliniat într-un interviu, marți, că regulamentul de numire a Procurorilor Speciali impune ca aceștia să provină din afara guvernului.

Demonstrând că investigația lui Durham îi deranjează teribil, Schiff a sugerat că persoana care va fi propusă de Biden ca viitor Procuror General va trebui să cerceteze munca lui Durham pentru a analiza dacă ancheta acestuia trebuie să continue.

„Presupun că viitorul Procuror General va cerceta să vadă dacă există vreun motiv pentru care investigația lui Durham ar trebui să continue”, a declarat Schiff la un interviu la MSNBC.

Semnalul închiderii anchetei a fost dat

Democratul de California a numit investigația lui Durham ca fiind „motivată politic” și a arătat că el personal crede că ar trebui închisă.

Barr l-a desemnat pe Durham, procuror din Connecticut, pe 13 mai 2019, să ancheteze modul în care FBI și alte agenții americane au investigat activitatea echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, începând cu 2016.

Între altele, Durham investighează descoperiririle făcute de către inspectorul general din Departamentul de Justiție că FBI a indus în eroare un tribunal federal pentru a obține un mandat de supraveghere împotriva lui Carter Page, membru important al echipei electorale a lui Donald Trump.

Raport de protecție

Ratcliffe a comentat că afirmațiile lui Schiff dovedesc că „un raport interimar ar fi oportun”.

„Acesta ar arăta dacă există sau nu o bază de bună credință pentru a continua și a proteja munca pe care a făcut-o”, a declarat șeful comunității de informații.

„Îi încurajez pe colegii mei din Departamentul de Justiție și din FBI, și în special pe Procurorul Special John Durham, să o facă, pentru ca poporul american să primească darea de seamă pe care o merită.”

Ratcliffe a furnizat numeroase documente de informații echipei lui Durham în cadrul anchetei acestuia. Pe 7 octombrie, el a declarat că a trimis 1000 de pagini de documente către Departamentul de Justiție, pentru a susține ancheta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.