ZeroHedge publică extrase din e-book-ul „The Russian Lie”, care detaliază ingerința electorală a Ucrainei împotriva lui Trump, la cererea administrației Obama.

„Exact în mijlocul acestui amestec de bani, lobby și nebunie este Ucraina, țara aflată geografic între Europa și Rusia. Ca un copil rămas în urma unui divorț dureros, după 1990, Ucraina devenit motiv de dispută între părinți. Adică între preferințele naționaliste, religioase ale Rusiei lui Putin și globalismul UE. Dar în SUA a venit administrația Obama. Iar președintele Obama declara pentru Fareed Zakaria de la CNN că a „intermediat un acord cu puterea de tranziție din Ucraina”. Cuvântul „intermediat” sugerează că administrația Obama a înlocuit cu succes un guvern aflat la o jumătate de lume distanță, la cererea oamenilor deștepți de la Washington. Sub supravegherea lui Joe Biden, administrația Obama a început să colaboreze cu Ucraina pentru a crea dezinformări care-l legau în mod fals pe Trump de Rusia. Alexandra Chalupa, o agentă ucraineano-americană, a început să facă cercetări pentru democrați despre Trump și Rusia încă de la sfârșitul lui 2015.Eforturile lui Chalupa în crearea unui nor de fum fals în jurul lui Trump au fost atît de reușite încât, pe 24 octombrie 2016, reporterul Michael Isikoff a descris munca agentei ca fiind esențială pentru victoria lui Hillary Clinton.

Cam tot în același timp, fostul agent MI6 Christopher Steele a angajat Fusion GPS pentru a face cercetări despre Paul Manafort. Glenn Simpson a detaliat asta în cartea sa: „Înainte ca Trump să-l aducă pe Paul Manafort pentru a-și desfășura campania, Steele a angajat Fusion pentru a-l investiga pe Manafort”.(…) Și iată cum, odată cu Consiliul Atlanticului din 2016, toate drumurile au dus către Ucraina. Lista de contributori mari ai Consiliului îl include miliardarul Victor Pinciuk. Iar compania energetică ucraineană Burisma, care plătea milioane către o entitate care canaliza sume maride bani către Hunter Biden, apare și ea la donatori.

Într-un text publicat în ianuarie 2017, în Politico, intitulat „Eforturile ucrainene de sabotare a lui Trump înapoi”, se spunea, în premieră, că Ucraina a încercat să o ajute pe Hillary Clinton la prezidențiale: „Eforturile ucrainene au avut impact, forțând demisia lui Manafort și ajutand la acreditarea tezei că campania lui Trump a fost profund legată de dușmanul Ucrainei, Rusia”. Ucraina și-a cerut scuze și și-a recunoscut ingerința.

Așadar, Trump a fost legat în mod fals de Rusia de trei elemente distincte, toate legate de guvernul-marionetă al lui Obama din Ucraina: (1) mizeria pusă în cârca lui Paul Manafort; (2) dosarul Steele; (3) presupusul atac informatic asupra computerelor democraților.

În ultimă instanță, alegerile din 2016 nu au fost influențate de dezinformarea rusă, chiar dacă FBI continuă să acopere complotul. A fost dezinformarea ucraineană, așa cum scria Politico și cum Ucraina a recunoscut, făcută sub tutela administrației Obama și a trimisului său special, Joe Biden.