Golfurile şi Passaturile atât de apreciate de o bună parte a şoferilor români au, din această lună, o garanţie dublă.

Autoturismele Volkswagen, precum şi autovehiculele comerciale ale aceleiaşi mărci germane sunt comercializate de dealerii autohtoni, începând de la 1 octombrie, cu o garanţie extinsă la patru ani.

Noua garanţie, pentru care nu se plăteşte suplimentar, introdusă pentru maşinile achiziţionate de la distribuitorii autorizaţi din România, se va aplica pe durata a patru ani calculaţi de la data livrării, în limita unui parcurs de 120.000 de kilometri, a anunţat, oficial, în urmă cu puţin timp, Porsche România, importatorul local Volkswagen.

"Evenimentul zilei" a semnalat încă de luna trecută iminenta dublare a garanţiei oferite maşinilor Volkswagen comercializate în reţeaua locală.

Extinderea garanţiei este aplicabilă şi pentru toate autovehiculele Volkswagen achiziţionate din România, în perioada 1 ianuarie 2010 – 30 septembrie 2011, ca maşini noi, prin reţeaua autorizată a mărcii germane, dar contra cost. 

Proprietarii care se însciu in termenele de mai sus pot opta pentru achiziţonarea contra cost a extensiei de garanţie, dacă au respectat condiţiile de garanţie conform planului de service.

Preţul extensiei de garanţie pentru cei doi ani suplimenari, în cazul autoturismelor achiziţonate în perioada menţionată, este de 199 de euro pentru modelul Volkswagen Polo, 313 de euro pentru modelul Golf, respectiv, 440 de euro pentru Passat.

Până la 31 septembrie 2011, autoturismele Volkswagen comercializate în România beneficiau de o garanţie de doi ani fără limită de kilometri.