Evenimentul Zilei > Politica > Oficial! Noile măsuri anunțate de premierul României. Salariile bugetarilor, înghețate
Oficial! Noile măsuri anunțate de premierul României. Salariile bugetarilor, înghețate

Oficial! Noile măsuri anunțate de premierul României. Salariile bugetarilor, înghețate

Premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor. Veniturile acestora vor rămâne la nivelul lunii decembrie din acest an.

Premierul a explicat că această măsură va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va contribui cu 17 miliarde de lei. Anunțul, de acum oficial, nu va face altceva decât să alimenteze nemulțumirile sindicaliștilor, care oricum au anunțat proteste.

De asemenea, acuzațiile lui Daniel Zamfir cutremură scena politică și economică din România. 

„Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 milliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.

La baza deciziei stă și ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu Legea salarizării, o lege aplicată prost, o lege care promitea reducerea inechităților, dar care are o mulțime de excepții.

În 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public și am luat măsuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista tăieri, vor rămâne la nivelul lunii decembrie a anului 2020.

Aș vrea să mai menționez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1450 de lei. În continuare susținem sectorul HORECA și pentru 2021 vor rămâne voucherele de vacanță.

De asemenea, punctul de amendă rămâne la 145 de lei, nu se va modifica.”, a spus Florin Cîțu.