Evenimentul Zilei > Politica > BCR și Raiffeisen, iertate de Guvernul Cîțu de 170 milioane de euro? Acuzații explozive
BCR și Raiffeisen, iertate de Guvernul Cîțu de 170 milioane de euro? Acuzații explozive

BCR și Raiffeisen, iertate de Guvernul Cîțu de 170 milioane de euro? Acuzații explozive

Senatorul Daniel Zamfir atrage atenția că alianța de la guvernare are un plan ascuns, care încalcă programul de guvernare și va afecta alocațiile copiilor, în timp ce va favoriza flagrant două mari bănci.

Într-o postare pe rețelele sociale, senatorul PSD Daniel Zamfir, un aprig combatant al actualului premier încă din perioada în care Cîțu era ministru de Finanțe, când îl acuza că lucrează în favoarea băncilor, avertizează că actualul Cabinet pune la cale un plan suspect.

BCR și Raiffeisen, iertate de 170 de milioane de euro

Potrivit politicianului din opoziție, Senatul va vota tăierea alocațiilor copiilor, în timp ce Comisia de buget finanțe din Senat va ierta două mari bănci, BCR și Raiffeissen, de la plata imensei sume de 170 de milioane de euro.

„Azi, în Senat, majoritatea #dadreapta va vota încălcarea programului de guvernare, votat acum o săptămână, prin tăierea alocațiilor pentru copii. Tot azi, în Comisia de buget finanțe, aceeași majoritate exonerează BCR și Raiffeissen de plata către stat a 170 de milioane de euro!!!!

Obligația de plată revine în urma unei sentințe a ICCJ, pe care ministrul de finanțe Cîțu, timp de un an nu a pus-o în executare. Pe scurt, statul român nu recuperează cei 170 milioane euro de la bănci, dar taie alocațiile copiilor! Esti un vânzător, Cîțule! Și hoț, pe deasupra!”, a scris Zamfir pe contul său de Facebook, postarea fiind însoțită de hashtag-urile #cituhotu, #cituvanzatoru, #RomaniiTrebuieSaStie

Zamfir a propus un proiect de lege cu dedicație pentru Cîțu

Într-o postare ulterioară, politicianul lansează o invitație susținătorilor săi, care îl vor putea urmări miercuri seară în studioul umei televiziuni: „Oameni buni, e strigător la cer ce face Cîțu! Vă invit diseară la un live la ora 20!”

În luna octombrie, senatorul PSD a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru miniştrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate, comisiile de anchetă sau în Parlament, o lege pe care Cîțu a apreciat-o ca fiind cu dedicație pentru el.

În luna iunie, Daniel Zamfir, care este preşedintele Comisiei economice din Senat, a depus o plângere penală la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în baza legii răspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului ministrului de a se prezenta la audieri.