Evenimentul Zilei > Actualitate > Octavian Berceanu, USR, salvează pădurea cu drujba în mână!
Octavian Berceanu, USR, salvează pădurea cu drujba în mână!

Octavian Berceanu, USR, salvează pădurea cu drujba în mână!

Prietenii noștri de la USR și Plus ne invită tot mai des prin reclame pe Facebook să semnăm listele lor de candidați pentru a salva pădurile României.

Ei na! Am stat așa și-am cugetat să zic vreo 2-3 minute și mi-am adus aminte de băiatul ăsta care, cumva, cu ajutorul unora, s-a trezit pe lista de deputați ai USR-Plus. Octavian Berceanu este numele lui și se declară un mare activist de mediu.

„Pasiunea mea este mediul, adică protejarea pădurilor, a aerului, a apelor și a calității vieții.” – Berceanu pe site-ul USR-PLUS

Probabil omul iubește mediul, cel puțin de fațadă. S-o simți bine în pădure, probabil îi place susurul râurilor de munte, nu putem ști cu exactitate. Ce trebuie să ne reamintim noi însă este că domnu Berceanu s-a jucat cu lemnul cam cum ne-am jucat unii dintre noi jocuri de strategie pe calculator. Cumpăra de la mine, vindea la tine și tot așa.

Asta în timp ce mai era și mare inspector la Romsilva. Începe să sune a personaj controversat, este? Păi vă spun eu
că este foarte controversat.

„Iubitorul” de păduri

Octavian Berceanu a fost inspector Romsilva în perioada 1999-2003 și 2004-2007. N-ar fi nicio problemă dacă în același timp nu ar fi fost și asociat în 2 companii pe care tocmai din poziția de inspector Romsilva trebuia să le controleze, nu să le arate drumul cel mai bun pentru exploatări forestiere.

Berceanu a fost în 2004 acționar la PRO GARDEN SRL și GARDEN’S LIFE NOVA SRL care au avut ca obiect de activitate tocmai tăierea lemnului. Și poate veți spune că era tânăr și a avut și el câteva mici scăpări. Domnul activist de mediu continuă să ia parte la activități economice incompatibile cu protecția mediului, iar în 2006 devine acționar la compania Zsoel Berus SRL din Brașov, o companie foarte controversată pe care băieții deștepți o ascund de îndată ce începe să crească presiunea publică.

Dar Octavian nu se oprește aici. În 2008 pune bazele companiei GHECOS IMPEX SRL, o companie cu sediul în Ilfov care se ocupă cu tranzacții de material lemnos. Această companie este prezentă și astăzi în declarația de interese a domnului în cauză alături de SC GREEN LEVEL SRL din Bacău, o altă companie cu același cod caen, tot comerț cu lemn.

Un activist de mediu căruia îi place în mod deosebit comerțul cu material lemnos. De unde cumpără și unde vinde nu știu să vă spun. Dar mă întreb serios acum? Cu astfel de oameni vrea USR-PLUS să reducă hoția și să reformeze România?

Păi Goțiu părea un sfânt pe mediu față de individul ăsta care pleacă din Bacău, ajunge prin ilfov, devine consilier local la sectorul 6, intermediază tranzacții dubioase prin Brașov și așa mai departe. După atâta agitație își caută și omul un loc călduț în Parlament unde să acopere toate cioatele tăiate și golurile lăsate în păduri cu câteva discursuri siropoase prin care plânge codrul nostru românesc.

Cine ești tu cu adevărat, băi băiatule?

Aveți grijă că Albă ca zăpadă nu mai este albă de mult. USR-PLUS s-a pătat de politică dâmbovițeană!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: