Evenimentul Zilei > International > Ochiul Gretei Thunberg nu ratează nimic. A sărit la gâtul unui mare campion de tenis! Cui s-a găsit să dea lecții
Ochiul Gretei Thunberg nu ratează nimic. A sărit la gâtul unui mare campion de tenis! Cui s-a găsit să dea lecții

Ochiul Gretei Thunberg nu ratează nimic. A sărit la gâtul unui mare campion de tenis! Cui s-a găsit să dea lecții

Greta Thunberg a pornit o campanie prin care îl critică pe unul dintre cei mai mari campioni de tenis din lume.

Cu hashtag-ul RogerWakeUpNow (n.r. Roger, trezește-te acum), adolescenta de 17 ani vrea să-l determine pe Roger Federer să nu își mai asocieze imaginea cu banca Credit Suisse, acuzată la rându-i de celebra activistă suedeză că investește în comerțul cu combustibili fosili.

Amintim că în 2018, douăsprezece persoane îmbrăcate în echipamente de tenis au intrat într-o sucursală a băncii și au perturbat activitatea angajaților. În urma episodului, cei doisprezece activiști de mediu au ajuns în instanță, unde au fost obligați să plătească suma de 20.000 de euro. La acea vreme, mai mulți activiști au protestat cu pancarte inscripționate cu mesajul „Credit Suisse distruge planeta. Roger, îi sprijini?”. Acum, „Omul anului 2019” a aderat și la această mișcare.

Anul trecut, renumitul prezentator britanic Jeremy Clarkson o acuza pe Greta Thunberg că nu a oferit soluții la schimbările climatice, în timp ce tocmai ea „navighează cu un yacht <<pe motorină>>”.