Evenimentul Zilei > International > Oamenii de ştiinţă, desființați: Au ascuns adevărul despre „scurgerea virusului din laborator”
Oamenii de ştiinţă, desființați: Au ascuns adevărul despre „scurgerea virusului din laborator”

Oamenii de ştiinţă, desființați: Au ascuns adevărul despre „scurgerea virusului din laborator”

Senatorul Lindsey Graham le spune celor care au negat adevărul cu privire la „scurgerea din laborator” a virusului Covid-19, că nu au făcut altceva decât să-şi „apere fundul”.
Mai mult, Lindsey Graham a susținut că negarea pe scară largă a faptului că Covid-19 ar fi putut proveni dintr-un laborator din China a fost un instrument pentru a-l ataca pe fostul președinte Donald Trump.

Graham s-a referit în mod clar la o declarație din februarie 2020 apărută în revista medicală The Lancet care susținea că virusul a sărit de la animale și a fost semnată de 27 de oameni de știință.

Fauci dă înapoi şi spune că este posibilă teoria aceasta

Chiar și doctorul Anthony Fauci, care anul trecut a minimizat posibilitatea unei scurgeri din laborator, a recunoscut că nu mai este convins că virusul Covid-19 s-a dezvoltat natural.

Graham a spus că declarația publicată în Lancet, care condamna „teoriile care sugerau că noul coronavirus nu are o origine naturală”, a fost concepută pentru a discredita persoane precum Donald Trump care a declarat de la început că acel virus nu este de la animale.

Iar Mass-media a schimbat cursul alegerilor în ceea ce îl privește pe fostul preşedinte, a mai spus Graham.

Totul a fost făcut cu un scop: Să-şi acopere fundul

„Au emis o scrisoare care nu bazată pe știință, ci un document politic care încerca să distrugă credibilitatea persoanelor care au sugerat că virusul a ieșit dintr-un laborator”.

Teoria scurgerilor de laborator a reapărut după ce a fost dezvăluit că trei angajați din laboratorul Wuhan s-au îmbolnăvit de simptome asemănătoare Covid în noiembrie 2019 și au trebuit să fie spitalizați. Iar China a fost criticată pentru că nu este „transparentă” în a ajuta națiunile din întreaga lume să analizeze originile virusului.

În discursul său de marți seara, Graham a mai susținut că, dacă Trump ar fi fost crezut cu privire la scurgerea din Wuhan, „ar fi schimbat rezultatul alegerilor din 2020. Și am fi putut dovedi la începutul anului că a fost o scurgere de laborator venită din China. Iar publicul în loc să se răzbune pe China s-a răzbunat pe Trump la alegeri”.

„Cred că această scrisoare a acestor oameni de știință a fost orchestrată de cineva”

Republicanii au fost, de asemenea, extrem de critici în ceea ce privește gestionarea de către Dr. Fauci a pandemiei Covid după ce a fost dezvăluit că SUA au trimis peste 800.000 de dolari la laboratorul Wuhan pentru a finanța cercetarea coronavirusului în decursul a cinci ani până în 2020.

Raportul publicat în revista Lancet, la care s-a referit Graham în interviul său de la Hannity, ar fi fost orchestrat de Peter Daszak, președintele unei organizații non-profit numită EcoHealth Alliance.

Alianța EcoHealth ar fi conectată banii SUA, mai precis, plecând de la Institutul Național de Sănătate (NIH) la Institutul de Virologie Wuhan, scrie thesun.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.