Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz incredibil. O leoaică a contactat Covid-19. La scurt timp a murit. Alţi opt lei, testați pozitiv
Caz incredibil. O leoaică a contactat Covid-19. La scurt timp a murit. Alţi opt lei, testați pozitiv

Caz incredibil. O leoaică a contactat Covid-19. La scurt timp a murit. Alţi opt lei, testați pozitiv

O leoaică a murit într-un parc zoologic din statul Tamil Nadu din India, după ce a contractat Covid-19, în timp ce alte opt au dat rezultate pozitive la boală.

Toți ceilalți lei care au dat rezultate pozitive la Covid-19 au fost ținuți sub observație atentă și urmând un tratament supravegheat de o echipă de experți de la Universitatea de Științe Veterinare și Animale din Tamil Nadu.

Personalul a observat că leoaica pierduse pofta de mâncare, avea scurgeri nazale și tuse ocazională

Personalul de la Parcul Zoologic Arignar Anna de lângă Chennai a observat săptămâna trecută că leoaica da semne de pierdere a poftei de mâncare, scurgeri nazale și tuse ocazională printre mândria leilor. Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna, amenajat în apropiere de Chennai, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

Administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale. Nouă dintre lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic.

Leoaica părea să fie asimtomatică şi nu prezenta secreţii nazale cu o zi înaintea de a muri

Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare. Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Printre ei se află şi două exemplare în vârstă – unul de 23 de ani şi altul de 19 ani -, care sunt monitorizate cu mare atenţie. Angajaţii parcului zoologic au respectat cu stricteţe toate protocoalele anti-COVID-19 şi deocamdată nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate, a declarat un reprezentant al stabilimentului.

Toţi îngrijitorii şi asistenţii care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii care distribuie hrana animalelor sunt testaţi cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă. Îngrijitorii, medicii veterinari şi ceilalţi angajaţi poartă în fiecare zi echipamente de protecţie sanitară atunci când pătrund în ţarcurile animalelor şi în zonele de safari.

Grădina zoologică a fost închisă vizitatorilor din 20 aprilie, deoarece numărul infecțiilor cu COVID-19 a crescut în Tamil Nadu pe fondul celui de-al doilea val de pandemie, scrie northweststar.