Evenimentul Zilei > EVZ Special > Donald Trump și-a aflat sentința de la Facebook. Câţi ani a primit
Donald Trump și-a aflat sentința de la Facebook. Câţi ani a primit

Donald Trump și-a aflat sentința de la Facebook. Câţi ani a primit

Facebook a decis, după lungi analize, câți ani va stat departe de rețeaua de socializare fostul președinte Donald Trump.

Facebook a spus că îl va ține departe de conturile sale pe fostul președinte Donald Trump cel puțin până în ianuarie 2023, când își va reevalua din nou decizia. Compania de socializare a făcut anunțul vineri, spunând că ar putea readuce conturile Trump în funcție de riscul pentru siguranța publică. Este vorba despre conturile de pe Facebook dar şi cele de pe Instagram.

Așadar, Donald Trump a fost suspendat de pe rețeaua de socializare Facebook pentru o perioadă de doi ani. De asemenea şi alte persoanlități politice vor fi sancționate de acum înainte precum utilizatorii obișnuiți la încălcarea regulilor.

Interzis timp de 2 ani! Fără Facebook pentru fostul preşedinte Trump

„Vom evalua factori externi, inclusiv cazuri de violență, restricții la întrunirea pașnică și alți indicatori ai tulburărilor civile”, a spus Facebook într-un comunicat. „Dacă stabilim că există încă un risc serios pentru siguranța publică, vom extinde restricția pentru o perioadă stabilită de timp și vom continua să reevaluăm până când riscul respectiv se va retrage”.

Facebook a continuat spunând că, dacă se stabilește că pot fi restabilite conturile lui Trump, vor fi pronunțate sancțiuni cu escaladare rapidă dacă va continua să încalce politicile platformelor, inclusiv eliminarea permanentă a paginilor și conturilor sale.

Donald Trump va reveni atunci când „riscurile pentru siguranţa publicului au dispărut″

Facebook a spus: „În stabilirea sancțiunii de doi ani pentru încălcări grave, am considerat că este necesar ca aceasta să fie suficient de lungă pentru a permite o perioadă de timp sigură după actele de incitare la violenţă, să fie suficient de semnificativă pentru a fi un factor de descurajare pentru dl Trump și alții să comită astfel de încălcări grave în viitor și să fie proporționale cu gravitatea încălcării în sine”.

Facebook a suspendat conturile lui Trump după revoltele de Capitoliu din 6 ianuarie, unde fostul președinte a fost acuzat că a lăudat rebelii pentru acțiunile lor violente. Suspendarea de doi ani îl va împiedica pe fostul președinte să folosească ambele platforme de socializare până după alegerile intermediare din 2022, a raportat CNBC.

Replica lui Donald Trump după această decizie

Într-o declarație emisă de biroul său, Trump a criticat decizia Facebook:  “Nu ar trebui să li se permită să scape cu această cenzură și reducere la tăcere și, în cele din urmă, vom câștiga”, a spus Trump în declarație. „Țara noastră nu mai poate suporta acest abuz!”.