Evenimentul Zilei > Actualitate > Hotelul lui Donald Trump și-a mărit tarifele cu 180%. Această scumpire imensă a fost făcută cu un scop: „Este o tactică”
Hotelul lui Donald Trump și-a mărit tarifele cu 180%. Această scumpire imensă a fost făcută cu un scop: „Este o tactică”

Hotelul lui Donald Trump și-a mărit tarifele cu 180%. Această scumpire imensă a fost făcută cu un scop: „Este o tactică”

Hotelul lui Trump din Washington DC și-a crescut prețurile pentru a încerca să oprească adepții QAnon să-și rezerve camere acolo deoarece unii au prezis că fostul președinte va fi readus la putere.
Membrii mişcării QAnon încă sunt încă convinși că fostul președinte american Donald Trump va fi învestit pentru un nou mandat la Casa Albă. Din acest motiv Trump International Hotel a fost nevoit să crescut tarifele la cazare pentru a pondera avântul susținătorilor fostului președinte SUA.

Conducerea a majorat cu 180% la Trump International Hotel, pe fondul temerilor că susținătorii lui Trump vor încerca din nou să se adune la Washington DC. Un raport divulgat spune că divizia de informații a Departamentului de Poliție Metropolitană din Washington DC „a confirmat faptul că conducerea Hotelului Trump a majorat tarifele ca tactică de securitate pentru a împiedica protestatarii să rezerve camere la hotelul lor dacă cineva se deplasează la DC”.

Planul, aflat în documentele poliției, a fost dezvăluit de un grup de hackeri și distribuit anumitor agenţii de știri

Hotelul aflat la doar câteva străzi distanță de Casa Albă a crescut prețurile pentru a fi siguri că nu va fi ocupat de susținătorii înfocaţi. Poliția a fost îndemnată să investigheze afirmațiile după ce a citit un articol despre majorările de prețuri publicate de Insider. Ofițerii de informații au putut apoi să confirme că hotelul a pus intenționat aceste preturi pentru potențialii demonstranți.

Sfârșitul de săptămână 3-4 martie a fost monitorizat după ce s-a răspândit teoria conspirației QAnon, în care sugera că Trump va fi restabilit ca președinte în acea zi.

Teoria se bazează pe o mișcare cunoscută sub numele de „cetățeni suverani”

Adepții mișcării consideră că americanii nu sunt nevoiți să respecte o serie de legi federale și că o lege adoptată în 1871 a transformat pe ascuns Statele Unite într-o corporație. Prin urmare, cetățenii suverani consideră că fiecare inaugurare prezidențială de după anul respectiv a fost nelegitimă și că generalul Ulysses S. Grant care a comandat trupele unioniste în timpul Războiului civil american a fost ultimul președinte legitim al SUA.

Ideea a prins  în rândul susținătorilor înfocați ai mișcării QAnon care încă încearcă să își explice investirea lui Joe Biden, aceștia fiind convinși că aceasta nu va avea loc și că Trump va găsi o cale de a rămâne la putere.

Presa americană relatează că hotelul lui Trump a fost unul dintre cele mai monitorizate în ultima perioadă de către poliție după ce au fost lansate zvonurile cu privire la posibile activități ale organizației QAnon, scrie uniland.