Povestea tinerei Paula Raluca Dănilă, pare desprinsă dintr-un film horror. Carabinierii din regiune susțin că Paula a fost văzută în viață, ultima data, pe data de 13 aprilie 2020, când a mers la un picnic cu mai mulți prieteni, deși nu avea voie.

În timpul petrecerii, Paula ar fi vorbit la telefon, de pe aparatul unui alt participat la respectiva petrecere, iar după asta starea ei de spirit s-a schimbat brusc. A plecat supărată dar și extrem de furioasă, în urma informațiile primite în timpul convorbirii respective.

Ulterior, Paula a fost găsită moartă, într-un depozit abandonat, fiind spânzurată de o grindă. La momentul respectiv, carabinierii au stabilit că este vorba despre o sinucidere și au eliberat adevarința de înhumare, fără ca trupul neînsuflețit să fie autopsiat.

După câteva zile, procurorul Salvatore Vitello de la Procuratura din Siena a preluat dosul și a dispus deshumarea cadavrului și autopsierea acestuia. Analizele efectuate nu au descoperit alte răni decât cea produsă prin ștrangulare. Cu toate acestea, procurorul Vitello a decis să continue urmărirea penală pentru instigare la sinucidere, toate persoanele prezente la respectiva petrecere fiind chemate la audieri, pentru a stabili cu cine a vorbit Siena la telefon și ce anume a discutat.