Evenimentul Zilei > Justitie > O româncă a sedus un spaniol, apoi l-a stors de un milion de euro. Ce pedeapsă a primit dansatoarea
O româncă a sedus un spaniol, apoi l-a stors de un milion de euro. Ce pedeapsă a primit dansatoarea

O româncă a sedus un spaniol, apoi l-a stors de un milion de euro. Ce pedeapsă a primit dansatoarea

Curtea Superioară de Justiție a Cantabriei (TSJC) a confirmat sentința pentru românca ce lucra într-un club de noapte. Şase ani de închisoare pentru că a escrocat un spaniol cu un milion de euro în trei ani.

TSJC confirmă:  șase ani de închisoare pentru prostituata româncă care a escrocat cu un milion de euro un client. Instanța acuză pe inculpată, în vârstă de 32 de ani, de naționalitate română, ca fiind autoarea unei infracțiuni continuate de înșelăciune. Aceasta a romit o condamnare de sase ani cu închisoare,  o amendă de 4.320 euro și plata unei despăgubiri către victimă egală cu suma fraudată, 922.000 euro.

L-a păgubit de aproape un milion de euro, iar acum va merge la închisoare

Între 2015 și 2017, românca a primit în total 922.000 de euro de la bărbat. Acesta i-a obținut prin vânzarea a trei proprietăți, cinci împrumuturi pe care le-a cerut de la prietenul său și de la alte patru de la bănci.

Ea l-a sedus pe spaniol şi i-a cerut pe rând bani pentru operaţii imaginare: o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a uterului, ovarelor, apoi pentru chirurgie plastică, după care a minţit că are nevoie de tratamente de chimioterapie şi radioterapie. Cu altă ocazie, femeia a primit bani pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină. Totul era minciună.

Proces la Audiere împotriva prostituatei care a înșelat un milion de euro de la un client

Şi nu e totul, când a epuizat lista medicală, românca i-a cerut bani spaniolului pentru deblocarea unor conturi imaginare la o bancă inexistentă din România. Tot atunci spaniolul a început să devină circumspect şi să-şi pună întrebări privind situaţia reală.

Dansatoarea la bară a fost condamnată la şase ani de închisoare

Românca a negat în recurs că ar exista înșelăciune pentru că este „un om matur, cu experiență, cu studii universitare”, argument pe care Curtea îl respinge și arată că inculpatul l-a făcut pe bărbat să creadă că are nevoie urgent de bani pentru boli grave.

Rămas fără bani, românca a decis să pună capăt relaţiei, însă acest lucru l-a înfuriat pe bărbat. Din acel moment, el a realizat că a fost înşelat şi s-a adresat Poliţiei. Surprizele s-au ţinut lanţ, aşa că ibericul a aflat că toţi banii pe care el îi transferase la un moment dat presupusei mătuşi şi presupuşilor avocaţi şi directori de bancă pentru a stinge litigiul cu banca au intrat în buzunarele româncei.

Cazul a ajuns în instanţă şi a fost judecat de Curtea Provincială din Cantabria, iar un prim verdict a fost dat în luna mai. Românca a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată. În plus, a fost obligată să restituie toţi banii şi să plătească şi o amendă de 4.320 de euro. „Asistăm la o decizie istorică pentru justiţia din Spania”, a spus unul dintre avocaţii bărbatului.

Recursul a fost respins de către magistraţii Curţii Superioare de Justiţie din Cantabria, informează europapress.es.