Evenimentul Zilei > Sport > O nouă veste rea pentru Simona Halep. Departe de țară, sportiva nu poate reacționa la ce i se întâmplă
O nouă veste rea pentru Simona Halep. Departe de țară, sportiva nu poate reacționa la ce i se întâmplă

O nouă veste rea pentru Simona Halep. Departe de țară, sportiva nu poate reacționa la ce i se întâmplă

Simona Halep primește o lovitură de unde nici nu se aștepta, în contextul scandalului de dopaj în care este implicată. Aflată în vacanță, în Dubai, unde se relaxează în așteptarea verdictului în procesul de dopaj, jucătoare de tenis nu a avut posibilitatea să reacționeze. Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj din competițiile oficiale de tenis și nu se poate întoarce în circuit până când nu va primi un verdict cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse.

Simona Halep, dar și alți cetățeni de onoare ai orașului Bușteni au rămas fără terenurile pe care le-au primit de la primăria orașului. Suprafețele respective vor fi folosite, într-un proiect finanțat prin PNRR, pentru construcția unor blocuri de locuințe destinate tinerilor.

Primăria Bușteni a retras dreptul de folosință pentru terenurile acordate cu titlu de folosință gratuit unor cetățeni de onoare, între care și Simona Halep. Primarul oraşului Buşteni, Mircea Corbu, a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea a trei blocuri eficiente energetic. Banii necesari edificării acestor construcții sunt asigurați prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Terenurile propuse pentru construcţia acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlătorii şi Str. Ştefan Cel Mare, iar valoarea eligibilă aprobată este de peste 14 milioane de lei, fonduri europene obţinute prin programul PNRR”, a anunțat primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu.

Primăria construiește trei blocuri

Potirvit spuselor sale, Consiliul Local a aprobat retragerea dreptului de folosință pentru cetățenii de onoare. Aceasta pentru ca suprafețele să fie utilizate în vederea edificării celor trei blocuri, De altfel, primarul a precizat că posesorii terenurilor cu pricina, în suprafață de 500 de metri pătrați aveau obligația să construiască în decurs de un an de la primirea dreptului din partea Primăriei.

„Reamintim că pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect şi a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosinţă pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulţi cetăţeni de onoare, persoanele aveau obligaţia începerii construcţiei în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu şi-au exprimat dorinţa de a construi locuinţe în oraşul Buşteni şi nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010”, a scris primarul pe Facebook.

Simona Halep este cetățean de onoare din 2013

Simona Halep a devenit cetățean de onoare al orașului Bușteni în anul 2013, iar cu acest prilej a primit și terenul în suprafață de 500 de metri pătrați.

„Buşteniul va deveni în viitor capitala turismului românesc şi mi se pare firesc ca toate marile personalităţi româneşti să aibă o casă în această staţiune, unde să se retragă la bătrâneţe, un fel de cartier al campionilor. Pe de altă parte, Buşteniul susţine performanţa şi mi se pare firesc să o răsplătim aşa cum merită“, spunea, la vremea respectivă, primarul Nicolae Savin.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: