Moneda de 10 cenți, care face parte dintr-o serie rară, a fost vândută în cadrul unei licitații din Chicago, în schimbul sumei de 1,32 milioane de dolari.

Mai precis, moneda face parte din seria Barber Dime, din 1894. 24 de exemplare din această ediție au fost imprimate, dintre care doar 9 mai există, potrivit colecționarilor.

Numele monedei provine de la cel care a conceput designul, adică Charles E. Barber. Monedele au fost imprimate în 1894, în San Francisco, fiind create special pentru a fi oferite drept cadou unor bancheri importanți. Alții sunt de părere că monedele ar fi fost bătute pentru a compensa anumite neconcordanțe din contabilitatea monetăriei.

Patronul echipei Real Salt Lake, noul proprietar

Moneda vândută cu 1,3 milioane de dolari i-a aparținut proprietarului echipei de baschet Los Angeles Lakers, Jerry Buss. Cel care a cumpărat moneda este Dell Loy Hansen, patronul echipei de fotbal Real Salt Lake, care vrea să adune câte un exemplar din fiecare monedă bătută vreodată în SUA. Potrivit presei internaționale, lui Hansen îi lipsesc 6 monede pentru a completa colecția.

Moneda a fost scoasă la licitație ultima oară în 1988.