Evenimentul Zilei > Actualitate > O minoră a vrut să fugă în Germania împreună cu iubitul ei. A fost prinsă înghesuită printre bagaje
O minoră a vrut să fugă în Germania împreună cu iubitul ei. A fost prinsă înghesuită printre bagaje

O minoră a vrut să fugă în Germania împreună cu iubitul ei. A fost prinsă înghesuită printre bagaje

O minoră de 17 ani a vrut să fugă în Germania alături de iubitul ei, dar nu a putut să treacă de Vama Nădlac.

O minoră, în vârstă de 17 ani, a vrut să fugă din țară împreună cu iubitul ei. Tânăra a fost descoperită în Vama de la Nădlac, într-un microbuz, ascunsă printre bagaje. Ea nu avea nici acte asupra ei, iar părinții nu știau de intenția fetei.

A fugit de acasă și nu avea documente

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, ascunsă într-un microbuz, în locul destinat pentru odihnă al şoferului, o tânără, în vârstă de 17 ani din România. Aceasta încerca astfel să iasă ilegal din țară. Deoarece nu avea document de călătorie şi nici acordul părinţilor.

În data de 06.02.2021, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 32 de ani, conducând un microbuz, înmatriculat în România, având ca pasageri opt cetăţeni români.” Se anunță într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

 O minoră care voia să ajungă în Germania cu iubitul ei

Minora avea ca obiectiv Germania, după cum precizează oamenii legii. „La cercetări, şoferul mijlocului de transport a declarat că tânăra nu are documente de identitate şi nici procură notarială din partea părinţilor. Iar aceasta a recurs la această metodă deoarece voia să ajungă în Germania împreună cu prietenul ei. Un cetăţean român în vârstă de 20 de ani, care era pasager în acelaşi microbuz.”

Șoferul microbuzului va fi cercetat pentru complicitate. Infracțiune a săvârșit, de asemenea, și iubitul fetei. Și el va trebui să răspundă în fața legii. „În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Pentru șofer și prietenul tinerei. Urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.” Au mai anunțat oficialii de la Poliția de Frontieră.