Evenimentul Zilei > International > O mare țară europeană a fost inclusă în „zona galbenă”. Cazurile s-au înmulțit alarmant
O mare țară europeană a fost inclusă în „zona galbenă”. Cazurile s-au înmulțit alarmant

O mare țară europeană a fost inclusă în „zona galbenă”. Cazurile s-au înmulțit alarmant

Există restricții care vizează carantina pentru toți cei care vin din această zonă.

Cazurile de coronavirus s-au înmulțit semnificativ și în Spania, în ultimele săptămâni. În acest moment, există o medie 89 de cazuri la 100.000 de locuitori, mai mare față de cea a României, care a ajuns la 87 de cazuri de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. În aceste condiții, Spania a intrat și ea pe lista țărilor din „zona galbenă”.

Începând cu data de 11 august, toți cei care se întorc în România, din Spania, vor fi obligați să intre în autoizolare sau chiar în carantină, în cazul în care prezintă simptome specifice.

Măsursa de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețienie.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta, sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Totodată, carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

În luna iulie, Ministrul Științei, Pedro Duque, anunța că există șanse ca Spania să producă un vaccin pentru coronavirus. „Avem 12 proiecte cu fonduri publice. Cinci grupuri din cele douăsprezece au terminat faza de cercetare și încep testările preclinice pe animale, unul din ele a încheiat deja prima fază și avem mari speranțe. S-a testat pe virus real și s-a creat imunitatea, este deja într-o etapă foarte avansată.

În același timp finanțăm transformarea și adaptarea fabricilor de vaccinuri veterinare pentru producția națională de vaccinuri umane, este o consecință pozitivă în proiectele pe care le finanțăm”, afirma ministrul.

Tot luna trecută, în Spania se vorbea despre apariția unui al doilea val al pandemiei. Potrivit unor experţi pneumologi, citaţi de cotidianul „El Mundo”, Spania, în ciuda recomandărilor de igienă, distanţare şi protecţie ar putea trece chiar acum printr-un al doilea val de epidemie de COVID-19.

Sute de cazuri noi sunt raportate zilnic, majoritatea cu simptome uşoare, sau chiar fără simptome, ceea ce indică prezenţa unui subtip al SARS-CoV-2, noul coronavirus, care a provocat o tragedie în lunile martie şi aprilie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.