Evenimentul Zilei > Sport > O mare campioană își acuză antrenorul: „A făcut lucruri oribile!”
O mare campioană își acuză antrenorul: „A făcut lucruri oribile!”

O mare campioană își acuză antrenorul: „A făcut lucruri oribile!”

În plină campanie mondială MeToo, în Franța a izbucnit un scandal de proporții catastrofale. O fostă campioană de patinaj artistic a făcut publice abuzurile sexuale la care a fost supusă de fostul ei antrenor, după 30 de ani

Sarah Abitbol, acum în vârstă de 44 de ani, a povestit în autobiografia ei „O tăcere atât de lungă”, că a fost violată în repetate rânduri de fostul ei antrenor, Gilles Beyer, între 1990 și 1992

Fosta campioană la patinaj artistic, de zece ori campioană a Franței și medaliată cu bronz la europene, a rememorat abuzurile la care a fost supusă: ”A profitat de mine noaptea, când dormeam. A început să facă lucruri oribile. Era prima dată când mă atingea un bărbat”.

Abitbol a mai spus că i-a fost rușine să le povestească părinților săi „ceva atât de oribil și de dezgustător”. „Mi-era rușine, mi-era frică. M-am ascuns în tăcere, în propriul disconfort. Apoi a început din nou”, a mai scris Sarah Abitbol.

Fosta campioană susține că și după 30 de ani este în continuare bolnavă și ia antidepresive. Ea susține că astfel de fapte nu ar trebui să se prescrie niciodată. După dezvăluirile lui Sarah Abitbol, și alte foste patinatoare din Franța au prins curaj și au recunoscut că au trecut prin același lucru.

Gilles Beyer susține că a fost vorba doar „de relațșii nepotrivite”

Conform digisport.ro, clubul Francais Volants, unde lucra Gilles Beyer, l-a concediat pe antrenor, în urma acestor acuzații. Beyer și-a cerut scuze lui Abitbol, dar a declarat pentr AFP, că „deşi amintirile mele cu privire la corcumstanţe diferă de ale ei, sunt conştient că, având în vedere funcţia mea şi vârsta ei de atunci, aceste relaţii erau nepotrivite”.

Abitbol a spus că nu-i acceptă scuzele lui Beyer și că nu a fost vorba de „relații nepotrivite, ci de violuri”. Patinatoarea a mai spus că așteaptă să își asume responsabilitatea toți cei care au acoperit violurile, de la Federație și de la cluburi”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: