De la descoperirea macabră – trupul ei a fost găsit plutind pe apă, pe 21 august – și până luni, polițiștii au încercat să afle cum a fost posibil ca femeia să cadă cu mașina în lac, deși cheile autoturismului se aflau în geantă. Misterul a fost lămurit abia după ce a fost reținut Romică Pârcălabu, de 36 de ani, un localnic din Morteni, județul Dâmbovița. Acesta a fost pus sub acuzare după ce s-a aflat că a abandonato pe femeie care s-a înecat sub ochii lui și nici nu a anunțat autoritățile.

Dat de gol de telefon

Surse judiciare au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că numele bărbatului a fost găsit în agenda telefonică a femeii înecate. Luat la întrebări de autorități, Pârcălabu a recunoscut că a fost cu Aurelia în noaptea fatidică, 18 spre 19 august. De la el, polițiștii au aflat că, atunci, femeia l-a luat cu ea pentru a merge la cumpărături, la o benzinărie de la kilometrul 80 al Autostrăzii BucureștiPitești. Acolo lucra femeia care avea, însă, și un bar în comuna Morteni. Era vecină cu Romică Pârcălabu care își făcea veacul pe la barul ei și o ajuta, în schimbul băuturii consumate, la diferite treburi gospodărești.

În seara în care au plecat de la barul din Motreni spre benzinărie, întrun moment de neatenție, femeia aflată la volan a lovit un cap de pod. În urma impactului, mașina a ricoșat spre malul apei. Până să se scufunde mașina, Aurelia a scos cheile din contact le-a pus în geanta în care avea banii încasați în acea zi și documentele.

Din nefericire, gestul s-a dovedit fatal: nu a mai apucat să iasă din apă. În acest timp, însă, Pârcălabu a sărit din mașină și a reușit să iasă din lac. În loc să cheme ajutor, bărbatul a preferat să tacă. Din acest motiv, acum, polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lăsare fără ajutor a victimei aflate în dificultate.

 

Scapă de închisoare

Deși l-au încătușat și l-au audiat, pentru fapta sa, vecinul care a lăsat-o să moară pe femeie riscă o pedeapsă extrem de mică: de la trei luni la un an de închisoare, conform Noului Cod Penal. Cel mai probabil, el nu va face nicio zi de închisoare, susțin oamenii legii și se va alege, cel mult, cu o pedeapsă cu suspendare. Întrebat de ce nu a sărit în ajutorul femeii sau de ce nu a chemat ajutor, Pârcălabu a spus că s-a speriat și i-a fost frică.

 

Te-ar putea interesa și: