Evenimentul Zilei > Social > O legumă te poate scăpa de gândacii din bucătărie. Trucul simplu și eficient în lupta cu insectele nedorite
O legumă te poate scăpa de gândacii din bucătărie. Trucul simplu și eficient în lupta cu insectele nedorite

O legumă te poate scăpa de gândacii din bucătărie. Trucul simplu și eficient în lupta cu insectele nedorite

Nu doar pesticidele înlătură gândacii din bucătărie. Un truc care te poate ajuta să scapi de insectele nedorite din locuință are la bază o legumă des întâlnită în meniul unei zile de vară, și anume castravetele. În ce constă acest truc?

În unele situații, produsele chimice cumpărate din supermarket ajung să nu ne fie pe plac atunci când încercăm să eliminăm gândacii din bucătărie sau alte încăperi ale locuinței. O alternativă simplă și eficientă este castravetele, o legumă des întâlnite în mai toate bucătăriile românești.

„Secretul” acestui truc stă în mirosul eliminat de castraveți, astfel că este nevoie ca acesta să fie tăiat în felii nu foarte subțiri, pe care le plasăm în locurile în care vedem că își fac apariția cele mai multe astfel de insecte. Lăsăm feliile de castravete să acționeze peste noapte, astfel că ziua următoare vom sesiza că aceștia nu-și vor mai face apariția.

Insecticide eficiente în lupta împotriva gândacilor

Există și soluții chimice eficiente în lupta împotriva gândacilor Blatta orientalis, cunoscuți ca gândaci negri de bucătărie. Printre acestea se numără cele care au în componență:

  • alfacipermetrin (spray)
  • bendiocarb (spray, pulbere, aerosol)
  • betaciflutrin (spray)
  • clorpirifos (spray)
  • ciflutrin (spray)
  • cifenotrin (spray, aerosol)
  • deltametrin (spray, pulbere, aerosol)
  • diazinon (spray, pulbere)
  • diclorvos (spray, momeală)
  • dioxacarb (spray)

Trucuri în bucătărie. Banalul dop de plută te salvează de una dintre cele mai mari probleme

Banalul dop de plută, rămas după ce ați consumat o sticlă devin, își poate găsi o întrebuințare în bucătărie, scutindu-vă de costuri suplimentare. Este un truc pe care ar trebui să-l cunoască orice gospodină/ gospodin care deține un frigider în bucătărie. Astfel, un astfel de dop ajută la înlăturarea mirosurilor neplăcute și în același timp vă permite să faceți unele economii la bugetul familiei.

În primul rând trebuie să îl spălați bine, apoi, după ce s-a uscat, să-l lăsați să se imbibe cu uleiuri esențiale. Sunt de preferat cele cu aromă de citrice care sunt foarte apreciate în bucătărie. Apoi, după ce dopul s-a impregnat cu uleiurile esențiale, nu trebuie decât să-l puneți pe o farfurioară de cafea ori într-un pahar și să-l introduceți în frigider. Efectul va fi instantaneu. Mirosul de citrice (sau orice altceva doriți) se va răspândi uniform în interior și le va înlocui pe cele neplăcute.

Dacă vreți să vă bucurați de mai multă prospețime, înainte de a recurge la acest truc ar fi recomandat să curățați frigiderul cu apă și o soluție din oțet de mere.