Evenimentul ZileiInternationalO fetiță de trei ani și tatăl ei au murit în clădirea prabușită în Rio de Janeiro. Mama are răni grave

O fetiță de trei ani și tatăl ei au murit în clădirea prabușită în Rio de Janeiro. Mama are răni grave

O fetiță de trei ani și tatăl ei au murit în clădirea prabușită în Rio de Janeiro. Mama are răni grave
Un tată și fiica sa de trei ani și-au pierdut viața în urma prăbușirii unei clădiri din comunitatea Rio das Pedras, în partea de vest a orașului Rio de Janeiro, scrie Noticias ao minuto.

Natan Gomes, în vârstă de 30 de ani, și fiica sa Maite, de 3 ani, au fost uciși sub greutatea zidurilor. Mama, Kiara Abreu, în vârstă de 27 de ani, a fost salvată în viață și dusă la spital în stare critică.

O clădire s-a prăbuşit joi, în Rio de Janeiro.  Televiziunile au transmis imagini marcate de dramatismul operaţiunilor de salvare.

Mai mult de 100 de salvatori au săpat ore bune prin dărîmături și au reușit să găsească în viață alte 3 persoane, trei tinere femei. Toate sunt spitalizate, dar stabile. Potrivit informațiilor adunate de anchetatori, în clădire locuiau 7 persoane, dar una nu era acasă în momentul prăbușirii.

Prăbușirea a fost urmată de un incendiu. Clădirile alăturate au fost evacuate din motive de securitate, 20 de persoane fiind relocate.

Favelă controlată de crima organizată

Rio das Pedras este favela care se întinde pe o vastă zonă din Vestul orașului Rio de Janeiro și cele mai multe dintre construcțiile din zonă sunt improvizate și nesigure. ”Cartierul este controlat de grupurile de criminalitate organizată implicate în construcția multor clădiri necorespunzătoare. În 2019, în cartierul adiacent Itananga, o altă clădire construită ilegal s-a prăbușit și a ucis două persoane,” scrie și pubicația braziliană Voa.


Accesează: