O creatură ciudată a fost descoperită pe o plajă. Femelele pot avea până la patru milioane de ouă. Video

O creatură ciudată a fost descoperită pe o plajă. Femelele pot avea până la patru milioane de ouă. Video Sursa: https://www.expressnews.com/news/texas/article/eel-dead-mustang-island-17744383.php

Jace Tunnell, un cercetător marin a descoperit o creatură „rară” pe o plajă din Texas, de 1,2 metri lungime. Este vorba despre un țipar, care, de obicei, este mult mai mic în lungime, dar acesta seamănă mai degrabă cu un șarpe.

Un cercetător marin a descoperit o creatură ciudată pe o plajă din Texas, de 1,2 metri lungime. Este vorba despre un țipar, care, de obicei, este mult mai mic în lungime.

„Este o anghilă americană. Și, dacă nu ai văzut niciodată una dintre acestea, Doamne, asta de aici este mai mare decât ai putea vedea în mod normal. Practic, mai mare de atât nu poate fi. Și lucrul interesant la ele este că, de obicei, le găsești mult mai mici, iar oamenii le folosesc pentru momeală de pescuit și chestii de genul ăsta”, a spus Jace Tunnell, director al rezervei pentru Institutul de Științe Marine de la Universitatea din Texas.

Uriașa anghilă a fost găsită pe o plajă din Rezervația Mission-Aransas

Tunnell spune că anghila a fost probabil o femelă care a murit după ce și-a depus ouăle în larg. Anghilele americane sunt pești de apă dulce, dar se aventurează în ocean pentru a-și depune ouăle înainte de a muri. Fiecare anghilă poate depune până la 4 milioane de ouă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aceasta este probabil o femelă. Sunt mai mari decât masculii. Femelele mari pot avea până la patru milioane de ouă, vreau să vă spun. Sunt animale foarte interesante. Dar, cu acele baraje pe râuri, nu au putut să facă lucrurile pe care le-ar face în mod normal. Le puteți găsi până în Chesapeake, și aici, în Golful Mexic. Este un animal cu adevărat interesant. Sunt niște mâncători oportuniști, se hrănesc cu ce găsesc, pești, crabi, chestii de genul ăsta”, explică cercetătorul marin.

„Mulți oameni cred că sunt șerpi. Nu, sunt pești. Doar că ... sunt pești cu adevărat interesanți.” - și-a încheiat prezentarea pe pagina de Facebook a complexului marin The Mission-Aransas National Estuarine Research Reserve.

„Este rar să găsești anghilă de această dimensiune pe coasta Texasului”, a declarat Tunnell pentru KSAT-TV despre descoperirea sa. Este „uimitor ce găsim ieșind din ocean”, a mai spus el, potrivit upi.com.