Cercetătorii au descoperit că actele de altruism te pot scăpa de depresie

Cercetătorii au descoperit că actele de altruism te pot scăpa de depresie Sursa: Arhiva EVZ

Un studiu de la Universitatea de Stat din Ohio a constatat că actele de altruism sunt unele dintre cele mai bune medicamente pentru a atenua simptomele depresiei.

Relevanța interacțiunii cu oamenii

„Conexiunea socială este foarte relevantă”, a declarat David Cregg, co-autor al studiului. Cregg, împreună cu Jennifer Cheavens, au examinat 122 de persoane din Ohio care au raportat  „simptome moderate până la severe de depresie, anxietate și stres”. Participanții au fost împărțiți în trei grupuri, fiecare încercând diferite tehnici pentru a scăpa de aceste probleme: planificarea unor activități sociale, reevaluarea cognitivă și acte de altruism.

Aceste „acte de altruism” au fost definite ca „acțiuni mari sau mici care le aduc beneficii altora”. Cercetătorii au descoperit că actele de bunătate sunt cele mai eficiente în combaterea stărilor de depresie.

„Adesea credem că oamenii care se confruntă cu depresia au suficiente probleme care îi macină, așa că nu vrem să-i împovărăm cerându-le să-i ajute pe alții”, a spus Cheavens. „Făcând lucruri frumoase pentru oameni și concentrându-te asupra nevoilor celorlalți te poate ajuta dacă suferi din cauza depresiei sau a anxietății.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Capcanele tehnologiei

Dependența de ecrane a redus interacțiunea socială. Descoperirile făcute recent nu ar trebui să fie surprinzătoare. Oamenii au înțeles că bunătatea este inerentă pentru a trăi o viață fericită. Un studiu publicat anul trecut a respins afirmația conform căreia depresia este cauzată de un dezechilibru chimic.

Cu alte cuvinte, depresia poate fi în întregime circumstanțială. Cu tot mai mulți americani raportează simptome de anxietate și depresie, o tendință care creștea chiar și înainte de pandemie. Oamenii trebuie să înțeleagă că bunătatea și conexiunile sociale sunt mult mai relevante față de capcanele întinse de tehnologie care ne pot face să devenim narcisiști, potrivit Conservative News.