„Am rămas a nimănui. DOAMNE, SOŢUL MEU VAL DR. Gutul m-a lăsat singură, a nimănui ! Vreau să mor şi eu! AVEA DOAR 66 DE ANI!!!”, a scris actriţa. Soţul ei a decedat în urma unei boali incurabile.

Postarea actriței a strâns sute de comentarii, deopotrivă mesaje de condoleanțe și de încurajare din partea apropiaților și a admiratorilor.

Ea s-a născut la Huedin și a purtat numele de Natașa Rab – Guțul. A copilărit apoi la Cluj, într-o familie în care toată lumea cânta. A absolvit Liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu.

După absolvirea facultății, a devenit actriță la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova. De-a lungul anilor, a mai colaborat cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj. A jucat în mai multe spectacole de teatru, iar în 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER.

A prezentat Festivalul Național „Maria Tănase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chișinău, evenimente culturale, emisiuni de radio și televiziune și a jucat în spoturi publicitare. A lansat la 27 decembrie 2003 albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie” (20 de piese), fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. De asemenea, predă la Departamentul de artă teatrală din cadrul Facultății de Litere din Craiova, având postul de conferențiar universitar doctor, și este membru al senatului UNITER.

Raab a jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011), scrie Cancan.