Evenimentul Zilei > Social > O autospecială a poliției a fost lovită de un șofer, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. S-au tras focuri de armă
O autospecială a poliției a fost lovită de un șofer, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. S-au tras focuri de armă

O autospecială a poliției a fost lovită de un șofer, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. S-au tras focuri de armă

Un șofer care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor a lovit autospeciala în care aceștia se aflau. Autoturismul era în evidența autorităților pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Inspectoratul de Poliției Județean (IPJ) Dâmbovița a informat, miercuri, că o autospecială de Poliție a fost lovită de un șofer care a refuzat să oprească la semnale, iar ulterior, în timpul urmăririi, au fost trase focuri de avertisment. Incidentul a avut loc pe raza localității dâmbovițene, Gemenea.

„La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 23,00, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Rurală Voineşti, alături de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, au urmărit un autoturism care, în localitatea Gemenea, nu a oprit la semnalul poliţiştilor”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Focuri de avertisment au fost trase de polițiști

Potrivit autorităților, autoturismul şi-a continuat deplasarea către oraşul Pucioasa, iar în timpul urmăririi a avariat o autospecială. „Mașina a fost urmărită până la intersecţia dintre strada Luceafărului cu strada Duzilor, unde a pătruns în curtea domiciliului”.

Pentru a-l opri pe șoferul fugar, polițiștii au fost nevoiți să tragă două focuri de avertisment în plan vertical. Potrivit autorităților, existau dovezi conform cărora autoturismul era implicat în mai multe infracțiuni. Nimeni nu a fost rănit, iar cei aflați în mașină au fost prinși și duși la sediul Poliției pentru a fi audiați, potrivit Agerpres.

Maşină de poliţie, lovită de un şofer care a crezut că e radar

Un incident similar a avut loc în luna august a acestui an, când doi poliţişti au fost răniţi într-un accident produs pe DN 10, în localitatea buzoiană Măgura, după ce autospeciala în care se aflau a fost lovită de un autoturism. Șoferul a crezut că maşina poliţiei este echipată cu radar, a vrut să frâneze, însă a derapat.

Accidentul s-a soldat cu rănirea a doi poliţişti din autospecială, în vârstă de 34, respectiv 44 de ani, care au fost preluaţi de ambulanţă în vederea evaluării medicale şi acordării îngrijirilor de specialitate. Șoferul s-a ales cu dosar penal după ce a lovit mașina polției fără să vrea.