Evenimentul Zilei > Actualitate > O altă moarte stupidă zguduie sistemul sanitar! Ce spun rudele tânărului mort la spital
O altă moarte stupidă zguduie sistemul sanitar! Ce spun rudele tânărului mort la spital

O altă moarte stupidă zguduie sistemul sanitar! Ce spun rudele tânărului mort la spital

Poliția din Alba Iulia a demarat o anchetă in rem la Spitalul Județean de Urgență, după ce , joi seară, a decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.

Rudele bărbatului decedat susțin că pacientul a fost ținut prea mult timp la triaj.

Potrivit reprezentanților SJU, acuzațiile familiei sunt nefondate, bărbatul fiind preluat de medici în cel mult 10 minute de când s-a prezentat la triaj. În urma vizualizării camerelor de supraveghere, pacientul intră la 19.25 în triaj, nu vine cu ambulanță, intră pe picioare. Până la 19.35 i se iau datele de identificare, la 19.35 i se măsoară parametri, fiind imediat introdus în aria de lucru.

„Am vizualizat și camerele să vedem timpii din fișa UPU dacă corespund cu ceea ce s-a filmat. Am constatat că aceștia corespund. Am văzut că familia acuză că pacientul nu a fost preluat după o oră și ceva, însă camerele spun altceva.

Pacientul intră la 19.25 în triaj, nu vine cu ambulanță, intră pe picioare. Până la 19.35 i se iau datele de identificare, la 19.35 i se măsoară parametri, care sunt destul de buni, încadrat pe un cod verde, deși este încadrat pe acest codm adică parametri cu saturație 97, între 95 și 100% este o saturație bună, pacientul imediat este introdus în aria de lucru, ceea ce se și vede pe camere.

În aria de lucru este preluat de doi medici care erau în tură până la ora 20.00, apoi intervin și ceilalți medici fiind un caz grav. Se încearcă intubarea pacientului, se face o traheostomă și apoi intră în stop și se face resuscitare.

Patru medici s-au ocupat de acest pacient. Acesta a transmis medicilor că de la ora 14.00 a luat o pastilă de amoxicilină, că i s-a îngreunat respirația, că i s-a îngroșat limba, dar el merge într-o cursă până la Sibiu, vine înapoi, merge la un vecin după-masa, căruia îi spune că totuși trebuie să se prezinte în Urgență, iar noi îl vedem pe camere că la 19.25 intră în triaj.

Au fost verificați toți timpii de așteptare, inclusiv camerele pe care le-am pus la dispoziție echipei de control de la DSP. Le-am vizualizat și noi și camerele spun altceva”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Diana Mârza,  managerul Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia.

În legătură cu acest caz, reprezentanții IPJ Alba au confirmat înregistrarea plângerii făcute de familie, în cazul de față fiind demarată o anchetă in rem pentru ucidere din culpă, momentan așteaptându-se rezultatul necropsiei.

Potrivit verificărilor efectuate de DSP, echipa de control a confirmat că în cazul bărbatului decedat a fost un edem glotic masiv, cu debut de 4-5 ore, potrivit ziarulunirea.ro