Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu vă imaginaţi cine se află pe lista de suspecţi în cazul jafului de la vila lui Dan Nicorescu
Nu vă imaginaţi cine se află pe lista de suspecţi în cazul jafului de la vila lui Dan Nicorescu

Nu vă imaginaţi cine se află pe lista de suspecţi în cazul jafului de la vila lui Dan Nicorescu

Dan Nicorescu a fost jefuit în propria vilă aflată în Nordul Capitalei. Evenimentul a fost anunţat chiar de către iubita omului de afaceri, iar pagubele se ridică la sute de mii de euro.
Marţi, în jurul orei 14.00, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că în locuința partenerului ei au pătruns doi bărbați necunoscuți, care prin violență i-au sustras o sumă de bani și bijuterii. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 2, care au asigurat zona, până la momentul preluării cazului de către Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, urmând a fi stabilită situația în acest caz.

Polițiștii au făcut lista de suspecți în cazul jafului din vila milionarului Dan Nicorescu

Polițiștii au reușit să contureze un cerc de suspecți. Este vorba despre indivizi deosebit de periculoși, majoritatea membri ai celor mai dure grupări infracționale românești. Între timp, omul de afaceri a fost audiat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei.

Iubita lui Nicorescu, pe lista de suspecți

Pe lista de suspecți există și numele iubitei lui Dan Nicorescu, în condițiile în care, până la proba cotrarie, oamenii legii iau în calcul orice posibilitate, inclusiv aceea că femeia ar fi putut avea legătură cu gruparea de tâlhari.

Mai mult, polițiștii specializați în investigații criminale au început să întocmească o listă cu toți tâlharii care au acest mod de operare și care au fost eliberați din închisoare, dar și alți tâlhari cunoscuți pentru astfel de fapte, care dispăruseră de multă vreme din peisajul infracțional românesc și despre care există informații că ar fi revenit în țară în contextul pandemiei de COVID-19.

Unul dintre cei mai periciloşi tâlhari se află pe lista neagră a poliţiei

De pe lista anchetatorilor nu ar lipsi nici membri uneia dintre cele mai periculoase bande de tâlhari, eliberați recent din închisoare și care, în anii 2000 au comis mai multe fapte cu o brutalitate ieșită din comun, ultima dintre ele urmată de moartea victimei.

Este vorba despre banda condusă de Vasile Petre, zis Piticu și Viorel Niculina, poreclit Zănoafe, informează Gândul. Printre victimele astora s-a numărat atunci și Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ca să spună unde sunt banii, familia acestuia a fost bătută inclusiv cu niște bare metalice.

Piticu și Zănoafe au fost arestați în 2012, după ce au omorât în bătaie un bărbat din Chitila. La vremea respectivă, anchetatorii au stabilit că urletele victimei, care stătea la casă, au fost auzite inclusiv de unii dintre vecini.

Mai trebuie spus că lista obiectelor cuprinde bijuterii unicat, ceasuri de lux, diamante, dar şi o sumă de 2.300 de euro. Iar vila este vila milionarului este evaluată la 4 milioane de euro.