Sputniknews.com dezvăluie în ediția de astăzi un episod amuzant care i-a avut în prim plan pe celebrul Maradona şi oamenii lui Putin, aceștia din urmă aflați în ipostaza intermediarilor care încercau să fixeze o întâlnire între fostul star Argentinian și liderul administrație ruse.

Avocatul lui Maradona susţine că în timpul Campionatului Mondial din Rusia, din 2018, a fost sunat de administrația de la Kremlin care l-a rugat să faciliteze o întâlnire între Maradona şi Putin, la ora 09:30 dimineaţa. Răspunsul lui Maradona nu s-a lăsat așteptat, stârnind uluiala celor prezenți. „Nu-mi pun costumul dimineaţa, nu merg”, ar fi rostit Maradona. Avocatul său a fost mesagerul răspunsului oferit de fotbalistul de legend al Argentinei. El a coborât în holul hotelului pentru a le transmite oamenilor lui Putin motivul pentru care fostul fotbalist nu va veni la întâlnire: „Serios? Vorbim despre Putin aici”, ar fi fost replica lansată de un reprezentant al Kremlinului.

Partea interesantă de abia acum vine. Putin a acceptat jocul lui Maradona și i-a făcut pep lac. Cei doi s-au întâlnit a doua zi, dar seara.

Chestionat cu privire la simpatiile lui Maradona cu privire la calitatea de lideri mondiali, Morla a mărturisit că, dacă ar fi primit o propunere similar de întâlnire matinală din partea lui Nicolás Maduro Moros, președintele Veneyuelei, Maradona nu ar fi ezitat. „Pe cine preferă? Maduro. Dacă Maduro îi spune: „Hai la mine la 6 dimineaţa”, el vine. Totuşi, îl respectă pe Putin”.

Episodul petrecut cu Putin nu e singular. Avocatul fostului star argentinian susţine că în momentul în care Maradona trebuia să se vadă cu Papa Francisc, legenda pumelor a părăsit clădirea înainte ca cel care conduce Vaticanul să ajungă. Maradona s-a supărat, deoarece Papa a întârziat. Totuşi, cei doi s-au întâlnit în cele din urmă, iar Papa a declarat: „Aici a venit cel mai important argentinian”.