Google va face traduceri audio în timp real cu ajutorul inteligenţei artificiale, anunțul fiind făcut la o conferință de inteligență artificială desfășurată în San Francisco. Concret, folosind cea mai modernă tehnologie AI, Google Translate va putea transcrie în timp real ceea ce aude. De exemplu, la o conferință în care vorbitorul se adresează în limba chineză, Google Translate va scrie pe telefon versiunea în limba română.

Această funcție va putea fi folosită doar când telefonul este conectat la internet. Iar pentru început, nu va putea traduce decât sunete captate în timp real, nu și fișiere înregistrate.  Anumite componente necesare rulează pe serverele companiei.

Oficialii Google nu au anunțat și de când va fi accesibilă această nouă facilitate. Ei însă, au mai explicat, cum algoritmul evaluează în permanență traducerea, scriind și modificând frazele pe parcurs ce aude cuvinte noi, iar în timp real, în funcție de ce aude, Google Translate va corecta unele cuvinte și va transcrie, folosind inclusiv punctuația, scrie profit.ro.