Este și cazul celebrului fizician american Ron Mallett, pentru care călătoria în timp reprezintă un vis din copilărie. În ultimele decenii, celebrul savant a lucrat la o mașină a timpului, însă mai mulți cercetători sunt de părere că „opera” lui nu va fi altceva decât un eșec.

Mallett încearcă să își îndeplinească visul de a călători în timp dintr-un motiv destul de tulburător: reîntâlnirea cu tatăl lui care a murit când celebrul om de știință avea numai 10 ani.

În prezent, Ron Mallett, în vârstă de 74 de ani, predă fizica la universitatea din Connecticut. Acesta și-a dedicat o mare parte a timpului pentru a studia teoria relativității a lui Albert Einstein care, așa cum consideră Mallett, ar sta la baza călătoriei în timp.

„Pentru a rezuma, Einstein a spus că timpul poate fi influențat de vitează”, a declarat savantul. Acesta i-a dat exemplu pe astronauții care călătoresc prin spațiu într-o capsulă care se deplasează cu viteaza luminii, iar pentru ei timpul trece într-un mod diferit față de cum îl simt oamenii de pe Pământ.

Ba mai mult, Ron Mallett mai susține că și lumina poate influența timpul, iar în acest sens poate fi utilizat un laser inel.

Omul de știință a declarat că planurile sale se află încă la partea teoretică, dar este în căutare de finanțare pentru a începe experimentele, scrie CNN.

Te-ar putea interesa și: