Noile măsuri pe tema pandemiei luate în Germania. Astfel, potrivit respectivului document, începând de la 8 martie urmează să fie autorizate adunări de maximum cinci persoane care provin din două gospodării familiale, fără copii în vârstă de până la 14 ani. În prezent, limita acestor adunări este de două persoane.

De asemenea, magazinele de flori, librăriile, magazinele de grădinărit, saloanele de tatuare şi masaj ar putea să îşi reia activitatea săptămâna viitoare.

Restaurantele, barurile și locurile de divertisment din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie. Un blocaj mai strict de la jumătatea lunii decembrie a forțat să se închidă și magazine, servicii și școli neesențiale. Fabricile și birourile au rămas deschise.

Regimul deplasărilor în timpul vacanţei de Paşte

În cadrul viitoarei reuniuni de miercuri, Merkel şi conducătorii landurilor urmează să stabilească la ce nivel de incidenţă pe o perioadă de şapte zile vor putea să fie relaxate sau înăsprite restricţiile.

În proiectul de acord sunt evocate două ipoteze: 35 sau 50 de contaminări la 100.000 de locuitori.

În acest document, autorităţilor li se propune să recomande evitarea oricărei deplasări în interiorul sau în afara frontierelor în timpul vacanţei de Paşte, cu excepţia unor adunări familiale mici, scrie stiridiaspora.ro.

Din 28 februarie Germania impusese noi și dure restricții. Astfel, intrarea în Germania din zonele considerate de risc era interzisă, cu câteva excepţii, cum ar fi şoferii de camioane şi unii lucrători esenţiali.

Autorităţile germane au clasificat ca zone de risc 15 alte ţări şi regiuni, printre care Cehia şi Tirolul austriac. Măsurile au produs în ultimele zile cozi lungi pe şoselele către frontiera germană.

Comisia Europeană a apreciat că restricţiile sunt disproporţionate şi nu se încadrează în limitele convenite de Uniunea Europeană.

Două teste rapide gratuite săptămânal pentru toți cetățenii

Ministerul Federal al Sănătății a propus două teste rapide gratuite pe săptămână pentru toți cetățenii. Acestea trebuie luate de personal instruit – de exemplu în centre de testare, cabinete sau farmacii, dar și la alți furnizori de servicii. Data concretă de începere din martie este încă de stabilit de guvernele federale și de stat.

Testele sunt pentru a ajuta la oprirea infecțiilor și la conținerea virusului. Conform conceptului, testele sunt, de asemenea, „concepute ca o condiție prealabilă pentru intrarea în anumite facilități”.