Fostul premier PSD a spus, ieri, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că Dragnea a participat la mai multe întâlniri formale și informale cu Kovesi și Coldea și că liderul PSD a fost „cel mai protejat de Sistem”.

„Domnul Dragnea a participat la multe întâlniri formale și informale și cu doamna Kovesi și cu domnul Coldea. Acum mai recent, când merge la Antena 3 e luptător, după care probabil că-i sună «Mă iertați c-am zis de voi, nu mai zic». (…) Cel mai apropiat om de sistem din PSD a fost întotdeauna Liviu Dragnea. Și cel mai protejat. Cerea sprijin ca să fie achitat. Țineți minte când a zis Tăriceanu că s-o schimbe pe Kovesi, Dragnea a zis să n-o schimbe. De ce credeți c-a zis? Că-i era frică”, a spus Ponta.

Blat la Cotroceni

El a mai apreciat că Dragnea nu-i va crea probleme președintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019. „PSD nu-l va ataca pe Klaus Iohannis, nici nu-i va crea nicio problemă în 2019 pentru că Dragnea speră că, în felul ăsta, va fi ajutat cu dosarele. Eu cred că nu, dar mă rog, e speranța lui. Nu vedeți că se ocupă de înjurarea mea și a altora, nu se luptă cu domnul Iohannis, nu se luptă cu nimeni altcineva”, a zis fostul premier.

În urmă cu două zile, Ponta a scris pe Facebook că l-a văzut pe Dragnea cum se ruga de Kovesi și Coldea să scape de dosarul penal. „Un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei și l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi și Coldea să îl ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea! Și în timp ce se lupta pentru el însuși, sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi – niciodată!”, a dezvăluit el.

Dragnea ridică din umeri

Întrebat despre afirmațiile lui Ponta, președintele PSD a negat tot. „Vă mai spun și dumneavoastră, eu am fost trimis în judecată de doamna Kovesi nici nu mai știu când, în ce lună, eu nu am întâlnit acea doamnă până la trimiterea în judecată și nici ulterior. Deci, nu aveam să mă rog de cineva neîntâlnindu-mă, iar dacă despre domnul Coldea știe că ar fi putut influența astfel de dosare cred că ar trebui să meargă la Comisia SRI și să spună aceste lucruri, nu pe Facebook”, a declarat Dragnea.