Evenimentul Zilei > Social > Noi restricții pentru turiștii români! Anunțul făcut de Budapesta
Noi restricții pentru turiștii români! Anunțul făcut de Budapesta

Noi restricții pentru turiștii români! Anunțul făcut de Budapesta

Ungaria anunţă noi restricţii la granițe pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Ungaria a impus noi restricţii în ceea ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Decizia vine în contextul înregistrării unui număr mare de cazuri, în mai multe ţări, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Reuters şi Magyar Hirlap.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări „galbene”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări „roşii” va fi interzisă.

Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria „galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria „verde”, a precizat responsabilul ungar.

Grecia se pregătește să închidă granițele! Avertisment pentru români al unui medic grec

Invitat la Digi 24 în urmă cu două zile, medicul grec Nikos Koudounis a susținut că în condițiile în care va crește numărul de cazuri, Grecia își va închide granițele.

Rugat să explice situația din Grecia, mai ales din perspectiva turiștilor veniți din România, medicul Nikos Koudounis a spus: „Situaţia de astăzi este de la 50 de noi cazuri acolo unde acum trei săptămâni ne aflam aproximativ la cinci-şase cazuri pe zi. Astăzi avem cel mai mare număr din perioada de vară, 50 de cazuri pozitive, bineînţeles. Asta înseamnă că guvernul trebuie să hotărască în seara asta măsuri de urgenţă, de aceea şi premierul a declarat că va avea o şedinţă extraordinară în seara asta pentru a hotărî dacă se va continua să se accepte turiştii din Europa, din Europa de Vest şi din Europa de Est, pentru că, aşa cum aţi spus dumneavoastră, am fost pregătiţi. De la bun început a mers foarte bine. Din păcate, este această alarmă pe care am tras-o noi, medicii, că totul se poate strica în perioada de vară, atâta timp cât vin mii de turişti din tările în care nu prea mergeau bine cazurile de COVID.

Realizator Digi 24: O măsură strictă în privinţa sârbilor, pentru că situaţia epidemiologică acolo este foarte proastă. Ce ştiiți despre români, despre România? Cum se poartă discuţiile? Cât de mare este perceput riscul în privinţa turiştilor români?

Medicul Nikos Koudounis: Este mare riscul cu românii – şi asta nu trebuie să luaţi cu răutate ce se spune, dar nu se poate sub nicio formă cu un simplu act, pe care îl cerem de la români sau de la bulgari, că nu au COVID sau nu au avut, o simplă hârtie de intrare, să putem să avem siguranţa că aceşti oameni intră în ţară şi nu au COVID. De fapt, poate au sau nu au simptome, de aceea şi vedeţi foarte mulţi români care aşteaptă multe ore la graniţa cu Grecia, zeci de ore la graniţa cu Grecia, pentru că acolo se testează cu adevărat toţi care vor intra de la Kulata, de la Promachonas. Asta nu înseamnă, bineînteles, că vom reuşi să avem sută la sută siguranţa că toţi care vor intra nu au COVID.

Problema este din punct de vedere al oamenilor şi în special al localităţilor, că din turism trăieşte aproape jumătate din Grecia. Dacă nu intră turişti, înseamnă că Grecia va avea probleme mari în economie. Dacă are probleme mari în economie, grecul are teama că va pierde totul. Asta înseamnă şi din partea guvernului o încercare de a sprijini turismul, dar credem că acum, la ora actuală, este greşită încercarea asta a guvernului grec de a permite tuturor să intre în Grecia – şi când spun tuturor, vorbesc de turiştii care în ţările lor au foarte multe cazuri de COVID.

Sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: