Evenimentul Zilei > International > Noi proteste violențe pe insula Lesbos. Grecii nu mai vor migranți
Noi proteste violențe pe insula Lesbos. Grecii nu mai vor migranți

Noi proteste violențe pe insula Lesbos. Grecii nu mai vor migranți

Noi confruntări între poliţie şi localnici  au avut loc, miercuri, în insula greacă Lesbos. Oamenii sunt nemulțumiți că autoritățile se pregătesc să construiască noi tabere pentru migranți. Localnicii din Lesbos s-au aliat cu concetățenii lor din insulele Chios şi Samos și amenință cu greva generală.

Luni, guvernul din Atena a trimis în insule utilaje de şantier pentru a începe amenajarea taberelor pentru migranți. Muncitorii sunt însoțiți de forţe de ordine, pentru a face față oamenilor nemulțumiți inclusiv de faptul că o serie de terenuri care le aparțin vor fi rechiziționate de stat, pentru a face acestea adăposturi.

Protestele au început marți. Miercuri a fost a doua zi în care manifestanţii din Lesbos s-au confruntat cu forţele de ordine în apropierea oraşului Mantamados. Acesta e situat într-o zonă în care guvernul grec intenționează să amenajeze o tabără de refugiaţi cu 7.000 de locuri. Protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, iar acestea au ripostat cu gaze lacrimogene.

Deja în taberele de pe insulele greceşti Lesbos, Samos, Chios, Leros şi Kos se află peste 38.000 de migranţi, în taberele care, oficial, au o capacitate de puțin peste 6.000 de locuri. Locuitorii insulelor reclamă probleme de securitate și sănătate publică, provocate de valul masiv de migranţi care debarcă dinspre Turcia.

Sursa: Agerpres