Noi curse aeriene pe Aeroportul Chișinău. Programul zborurilor

Noi curse aeriene pe Aeroportul Chișinău. Programul zborurilor Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

Alte trei companii aeriene vor opera curse de pe Aeroportul Internațional Chișinău din această primăvară. Astfel, companiile Air Anka, Mavi Gök Airlines și Sky Vision lansează pentru prima dată zboruri din Chișinău.

„Programul curselor charter este suplinit cu încă trei companii aeriene noi, care vor oferi călătorilor o flexibilitate a zborurilor mai mare”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.

Compania Air Anka va opera curse din 30 aprilie, de șapte ori pe săptămână pe direcția Antalya, Turcia.

Mavi Gök Airlines va lansa zboruri din 4 mai, de șase ori pe săptămână, pe direcția Antalya, Turcia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea dea treia companiei aeriană - Sky Vision, efectuează deja curse din 6 aprilie, de două ori pe săptămână, pe direcția Hurghada, Egipt, și din 1 aprilie, de șase ori pe săptămână, pe direcția Sharm el Sheikh, Egipt. În ultima perioadă, mai multe companii aeriene au anunțat că vor efectua zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre acestea se numără Wizz Air, Lufthansa, IsrAir, Aegean Airlines.

Aeroportul Chișinău. Călătorii, sfătuiți să fie atenți la firmele de taxi

Aeroportul Chișinău, taxi

Aeroportul Chișinău / Sursa foto: Aeroportul Chișinău

Aeroportul Chișinău a înregistrat un trafic record în ultima perioadă. De exemplu, de la începutul anului 2023 și până la finalul lui noiembrie 2023, prin Aeroportul Chișinău au trecut 2.630.731 de pasageri, creșterea față de anul precedent fiind de 25,9% sau 540.538 de pasageri mai mult.

În acest context, călătorii sunt îndemnaţi să fie precauţi la alegerea unui taxi cu plecare de pe Aeroportul Chișinău. Autoritățile recomandă pasagerilor să apeleze la serviciile autorizate, dar vin și cu un avertisment către operatorii de transport. ”În scopul revizuirii circulației rutiere în zona adiacentă terminalului și creării unui mecanism eficient de organizare, dar și în contextul campaniei de informare derulată de către Aeroportul Chișinău în acest sens, vă îndemnăm să manifestați prudență la contactarea serviciilor de taxi cu plecare de pe Aeroportul Chișinău. Referitor la tarifele aplicate, pasagerii au posibilitatea să consulte panourile disponibile în zona sosiri pentru cuantumul orientativ al acestora, întru evitarea suprataxării unei călătorii”, se arată într-un comunicat al companiei.

Serviciile de taxi autorizate, obligate să em mită bon

Pasagerii sunt îndemnați, totodată, să se asigure că la ieșirea din aeroport, și în perimetrul acestuia, apelează la servicii de taxi autorizate, dotate cu taximetru, cu funcție de măsurare a timpului și a distanței parcurse, calculare automată pe baza tarifelor stabilite și afișarea sumei de plată, iar la finele cursei emiterea obligatorie a unui bon de casă.

”Vă îndemnăm să vă asigurați că vi se respectă drepturile în calitate de consumator. Vă atenționăm că, operatorul de transport rutier autorizat să presteze servicii în regim de taxi poate staţiona numai în locurile permise în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Astfel, invităm companiile de taxi care prestează servicii în perimetrul Aeroportului Chișinău să respecte regulile de circulație rutieră, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a sesiza organele competente Poliția Republicii Moldova și Agenția Națională Transport Auto, pentru a asigura servicii de transport de calitate, circulație fluidă și siguranță pentru toți călătorii”, se mai arată în comunicat.