Evenimentul Zilei > Social > Veste cumplită pentru milioane de români! Violeta Alexandru a făcut anunțul: Nicio lege nu se aplică retroactiv
Veste cumplită pentru milioane de români! Violeta Alexandru a făcut anunțul: Nicio lege nu se aplică retroactiv

Veste cumplită pentru milioane de români! Violeta Alexandru a făcut anunțul: Nicio lege nu se aplică retroactiv

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu are nici acum soluţii pentrutru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii după închiderea şcolilor.
Ministrul Muncii nu are nicio soluţie pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă, după ce şcolile s-au închis şi nici despre after school-urile din Capitală nu ştie nimic. În opinia sa, ar trebui o comunicare mai bună din partea Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

1.889 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3

Prezentă la sediul Biroului Electoral Central (BEC) pentru depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare, Violeta Alexandru a fost întrebată de jurnalişti  ce soluţii are pentru părinţii care au aflat într-un termen scurt că trebuie să-şi lase cu cineva copiii, în contextul închiderii şcolilor.
Nicio lege nu se aplică retroactiv. (…) Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezintă hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, a explicat, marţi, Violeta Alexandru, potrivit RTV.

Ministrul Muncii nu știe în prezent ce se întâmplă cu after school-urile din Capitală 

Aşa cum ştiţi, pun în practică ordonanţa de urgenţă care se referă la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern. (…) Următoarele modificări vor cuprinde şi alte situaţii pe care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să şi le asume, a declarat  Violeta Alexandru.

Din păcate avem aproximativ 1.900 de şcoli şi grădiniţe din România sunt în scenariul roşu după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut. Mai precis, un număr de 1.889 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (ROŞU), a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Situaţia şcolilor la 20 octombrie este următoarea:

– 10.736 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

– 5.031 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– 1.889 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis luni ca toate şcolile din Capitală să fie închise şi să se treacă la învăţământ online după ce coeficientul cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile a depăşit pentru a doua zi consecutiv 3 în Bucureşti.