De ce trebuie schimbate conducerile mai multor case de pensii din toată tara? Ce greșeli au făcut șefii lor și cum afectează acestea sute de mii de pensionari? De ce trebuie desființată actuala Inspecție a Muncii?

Care sunt marile deficiențe constatate în activitatea acesteia? De ce instituția nu se mai poate schimba? Cum ar trebui să arate noua ei organigramă? De ce susține guvernul că pensiile nu pot crește în acest moment decât cu 14%? Cine susține sistemul de pensii din România? De unde vin banii? Ce se întâmplă cu amendamentul PSD de majorare a pensiilor cu 40%? Cum funcționează colaborarea PNL București cu Nicusor Dan?

Cum funcționează alianța cu USR PLUS? E posibilă o alianță cu PMP? Cum va sprijini Guvernul Orban Primăria Capitalei? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați din interviul pe care ministrul Muncii și Protecției Sociale și seful PNL București, Violeta Alexandru, îl acordă astăzi ziaristului Dan Marinescu, în cadrul rubricii „Întrebări esențiale” de la Evenimentul Zilei TV.