Noapte de Înviere cu tunete și fulgere în toată țara. Avertizarea meteorologilor. În acest interval vor fi perioade cu averse ce vor avea caracter torenţial. De asemenea, vom avea descărcări electrice frecvente, dar şi grindină în nord-vestul, centrul, sudul şi sud-estul ţării,

În nordul, estul şi centrul teritoriului, cantităţile de apă pot depăşi 35 l/mp mai ales în Moldova şi Transilvania. Duminică vom avea intensificări ale vântului, cu viteze cuprinse între 45-64 km/h mai ales în regiunile nord-vestice şi centrale.

Toate aceste modificări ale vremii vin pe fondul unei mase de aer cald, dar şi din cauza temperaturilor mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, conform Antena 3.

Vremea în Bucureşti, de Paște

Meteorologii au emis o prognoză specială şi pentru București. Astfel, în Capitală, vremea va fi neobișnuit de caldă, iar instablilitatea atmosferică va fi accentuată până duminică seara. În noaptea de sâmbătă spre duminică, vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice. În acelaşi timp, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Vântul va fi prezent în Bucureşti şi pe 2 mai mai, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h. În a doua zi de Paști, temperatura minimă în Capitală va fi de 14…16 grade, iar cea maximă de 29…30 de grade Celsius.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 01 mai, ora 21:00 – 02 mai, ora 21:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, transmite meteoromania.ro.