Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 mai. Meteorologii de la ANM anunță că vremea se va menține caldă, mercurul din termometre atingând valori de până la 29 de grade.

Vremea va continua să se încălzească, dar va fi în general instabilă. Îndeosebi din orele amiezii în jumătatea de nord a țării, iar spre seară și noaptea și în regiunile sudice, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care, local, se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile își vor face și ele simțită prezența, astfel încât în intervale scurte de timp, pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile vor atinge valori cuprinse între 16 și 29 de grade. În schimb, cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 mai. Cum va fi vremea în București

În București, temperaturile vor atinge valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, vremea va fi destul de instabilă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între 26-27 de grade, iar cele minime se vor situa la valori cuprinse între 14-15 grade.

Cum va fi vremea săptămâna următoare

În săptămâna 03-10.05, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

CITEȘTE ȘI DIICOT: Bărbați arestați preventiv, după ce au fost prinși cultivând canabis în apartament

CITEȘTE ȘI  Ce mai pregătește Rusia? Premieră militară la granița cu România. Un nou semnal de război