Evenimentul Zilei > Actualitate > DIICOT: Bărbați arestați preventiv, după ce au fost prinși cultivând canabis în apartament
DIICOT: Bărbați arestați preventiv, după ce au fost prinși cultivând canabis în apartament

DIICOT: Bărbați arestați preventiv, după ce au fost prinși cultivând canabis în apartament

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv de către procurorii DIICOT, după ce ar fi înfiinţat o cultură de canabis într-un imobil din Galaţi.

Vineri, procurorii DIICOT au informat că doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi înfiinţat o cultură de canabis într-un imobil din municipiul Galaţi.

„Vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit sursei citate, procurorii au reţinut că cei doi ar fi înfiinţat, într-un imobil situat pe raza municipiului Galaţi, o cultură de plante de canabis, în vederea comercializării acestora către diverşi consumatori.

„Joi, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat cei 2 inculpaţi, în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galaţi, în timp ce încercau să descarce dintr-un autoturism şi să arunce în Dunăre 3 saci conţinând 400 plante de canabis, cu masa totală de 57,7 kilograme”, arată procurorii.

Tot joi, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate documente, telefoane mobile, suma de 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării plantelor de canabis.

Ulterior, vineri, a fost efectuată a şasea percheziţie domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galaţi, la o proprietate pe care unul dintre inculpaţi o închiriase, unde au fost descoperite instrumente pentru cultivarea indoor a canabisului.

DIICOT precizează că vineri Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru o perioadă de 30 de zile.

CITEȘTE ȘI EvzPlay. Un preot cu har ne spune ce e bine și ce rău să faci în această perioadă. Obiceiuri religioase, tradiții și superstiții

CITEȘTE ȘI  Tragedie în Vinerea Mare. Un incendiu a izbucnit la o biserică. Intervin peste 30 de pompieri

CITEȘTE ȘI  Nu te poți ascunde de Poliția Română. Peste 900 de persoane, urmărite național, prinse