Nu te poți ascunde de Poliția Română. Peste 900 de persoane, urmărite național, prinse

Nu te poți ascunde de Poliția Română. Peste 900 de persoane, urmărite național, prinse sursa foto: EVZ

Activitatea polițiștilor români a fost fructificată prin prinderea a peste 900 de persoane urmărite național de la începutul anului. Peste 700 de persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Peste 900 de persoane urmărite la nivel naţional au fost găsite de poliţişti, de la începutul anului şi până în prezent. În cele mai multe cazuri este vorba despre persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

909 de persoane urmărite la nivel național găsite de polițiști

Conform Poliţiei Române, în perioada 1 ianuarie - 27 aprilie, în urma activităţilor de căutare desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale, au fost depistate 909 persoane urmărite la nivel naţional.

Dintre persoanele urmărite, 729 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Alte 80 de persoane aveau mandate de arestare preventivă, iar 68 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un număr de 28 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate, iar 4 persoane erau urmărite prin Biroul Naţional Interpol, relatează News.ro .

Peste 3.000 de cazuri de persoane dispărute ( 1.807 minori ) au fost soluționate

De asemenea, în perioada ianuarie - aprilie, poliţiştii de investigaţii criminale au soluţionat 3.016 cazuri de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 1.807 minori.

"Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute, întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când un copil a plecat de la domiciliu sau din centrul de ocrotire în mod repetat", precizează sursa citată.

Poliția română depune eforturi împreună cu celelalte insituții naționale abilitate, în aceste vremuri atât de complicate de pandemie COVID-19, pentru a face față provocărilor din plan național și pentru a obține cele mai bune informații despre persoanele certate cu legea și care încearcă să se sustragă proceselor în care sunt implicate sau condamnărilor pe care încearcă să le evite, complicându-și astfel mai mult situația personală și contribuind la crearea unui climat de nesiguranță în plan societal. România este deficitară și la aspectul educației și conformării subiecților pasibili de pedeapsă.