Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIŢII LA MEDICI. 26 de persoane sunt urmărite penal după ce au luat mită pentru operaţii estetice
PERCHEZIŢII LA MEDICI. 26 de persoane sunt urmărite penal după ce au luat mită pentru operaţii estetice

PERCHEZIŢII LA MEDICI. 26 de persoane sunt urmărite penal după ce au luat mită pentru operaţii estetice

În cursul lunii aprilie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 26 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de: luare de mită, dare mită, înşelăciune, fals intelectual.

În data de 25.04.2014 a fost declanşată o acţiune la care participă 12 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 150 de poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., fiind efectuate 23 de percheziţii în municipiul Bucureşti, inclusiv la un spital public.

Activitatea infracţională a constat, în principal, în următoarele: internarea fără drept a unor persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals; prin folosirea fără drept a logisticii spitalului, realizarea unor operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier etc. – în timpul programului de lucru; perceperea unor sume importante de bani, cu titlu de mită, pentru efectuarea operaţiilor; decontarea ilicită a serviciilor medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – S.G.I.V., cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Vom reveni cu o notă de prezentare a cazului.