Evenimentul ZileiJustitieLuptătorul K1 Benny Adegbuyi riscă închisoarea. Trei judecătoare sunt în culpă

Luptătorul K1 Benny Adegbuyi riscă închisoarea. Trei judecătoare sunt în culpă

Luptătorul K1 Benny Adegbuyi riscă închisoarea. Trei judecătoare sunt în culpă
Luptătorul român de K1, Benny Adegbuyi, devenit celebru după ce a câștigat prin KO, în luna decembrie 2020, pe legendarul Badr Hari, riscă să ajungă la închisoare.

Benny Adegbuyi este acuzat de mutilarea unui bodyguard, cu câțiva ani în urmă.  Deși Adegbuyi a fost condamnat la închisoare, trei judecătoare de la Înalta Curtea de Casație și Justiție l-au achitat în ultimă instanță. Acestea sunt, acum, denunțate  la temuta SIIJ Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). Victima solicită rejudecarea procesului.

Cum s-au petrecut faptele de care Benny este acuzat

Totul s-a petrecut în 2009, în noaptea de 14 spre 15 iunie, în Clubul Yax din Cîmpeni, județul Alba. Acolo ar fi avut loc o altercație în care a fost implicat și luptătorul K-1 Benjamin (Benny) Adekunle Miron Adegbuyi. Un tânăr, însoțit de prietenă și de câțiva invitați, a venit în club pentru a-și sărbători ziua de naștere, numai că totul s-a transformat într-un scandal sângeros căruia i-a căzut victimă unul dintre bodyguarzii localului.

Acesta a încercat să aplaneze conflictul, declanșat în jurul orei 3.00, după ce prietena unuia dintre viitorii inculpați ar fi fost abordată și bruscată de un bărbat, dar a primit un pumn în plină figură care l-a doborât.

Un bodyguard rupt în bătaie de Adegbuyi și prietenii săi

Bodyguardul Ioan-Vasile Pui a mers, împleticindu-se, la baie, pentru a se spăla de sânge. Numai că peste el au năvălit Benjamin Adegbuyi și trei prieteni de-ai săi, care l-au lovit, cu bestialitate, cu pumnii și picioarele.

„Au scos-o apoi pe partea vătămată din baie. Au trântit-o la pământ în fața intrării în baie. I-au aplicat din nou lovituri peste corp cu pumnii și cu picioarele lăsând-o în stare de inconștiență. Înainte de a se încheia incidentul, în timp ce partea vătămată era la pământ, au venit pe rând și i-au mai aplicat câte o lovitură cu piciorul, lăsând-o inconștientă la pământ și plină de sânge”, s-a precizat în rechizitoriul întocmit, informează gandul.ro.

Un minut și ceva m-au bătut în toaletă, apoi, când m-au scos, a venit Miron (n.red. – Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi) în fugă și mi-a dat cu piciorul în cap. Am fost mai mult mort în perioada aia… Trei zile viu, trei zile mort… Am auzit că medicul de pe ambulanță a zis că nu-mi mai încăpea capul într-o găleată”

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a scos nevinovat pe Benny Adegbuyi

Benny Adegbuyi a fost acuzat și trimis în judecată, alături de prietenii săi. Sportivul e acuzat de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.  Benjamin Adegbuyi a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru primul capăt de acuzație. Și la doi, pentru celelalte, însă a fost absolvit de orice vină printr-o decizie dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2013.

Acum, fostul bodyguard Ioan-Vasile Pui a făcut o plângere către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Acuzațiile sale sunt foarte grave.

Conform acestuia, trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție ar fi făcut totul pentru a-l favoriza pe Benjamin Adegbuyi. Declarațiile martorilor prezenți în Clubul Yax ar fi fost „falsificate” și „interpretate în mod greșit”.

Mai mult, fostul bodyguard solicită Procurorului General al României să intervină de urgență și să trimită spre rejudecare acest dosar, acuzând „fapte grave de corupție” și „infracțiuni în Justiție”.

Ioan-Vasile Pui, aflat în comă, a fost transportat cu o ambulanță la spitalul din Câmpeni. De aici a ajuns la Spitalul Județean de Urgențe Alba unde a fost nevoie peste 60 de zile de îngrijiri medicale.

De atunci Ioan-Vasile Pui nu-și mai poate întreține familia. A suferit de un handicap grav în urma altercației căreia i-a căzut victimă în club și este șomer.

 

 


Accesează: