Evenimentul Zilei > Social > Nivelul poluării a ajuns la cote dramatice în Capitală. Bucureștenii suferă în fiecare zi
Nivelul poluării a ajuns la cote dramatice în Capitală. Bucureștenii suferă în fiecare zi

Nivelul poluării a ajuns la cote dramatice în Capitală. Bucureștenii suferă în fiecare zi

În cadrul unei postări publicate pe Facebook, cei de la USR acuză că nivelul poluării din București a crescut alarmant în ultima perioadă și acuză demiterea lui Octavian Berceanu.

Membrii USR acuză faptul că poluarea în București a crescut la cote alarmante. Iar asta s-ar fi întâmplat după ce Octavian Berceanu a fost demis din funcție de Florin Cîțu. Așadar, nivelul de poluare ar fi cu 97% mai mare în luna octombrie față de perioada iulie – septembrie.

Cei de la USR leagă nivelul ridicat al poluării de demiterea lui Octavian Berceanu

„Rezultatele obţinute de Octavian Berceanu, în cele 6 luni ca şef al Gărzii Naţionale de Mediu, au dispărut în fumul gros care a reînceput să intoxice plămânii bucureştenilor. La o lună de la demiterea lui Octavian Berceanu de către Florin Cîţu, arderile ilegale de deşeuri de la marginea Bucureştiului au reînceput în forţă, iar senzorii de măsurare a calităţii aerului s-au înroşit din nou, arătând valori de peste 5 ori mai mari faţă de limita legală.

Doar în luna octombrie, nivelul de poluare din Bucureşti a crescut cu 97% faţă de perioada iulie-septembrie a anului acesta”, au spus cei de la USR într-o postare publicată pe Facebook.

Se mai afirmă că, în perioada în care Octavian Berceanu s-a aflat la conducerea Gărzii de Mediu, au fost efectuate peste 1.500 de controale în teren, care au rezultat în sesizări penale, şi că numărul acestor controale a fost de 10 ori mai mare faţă de anul anterior. În plus, valorile amenzilor aplicate s-au dublat faţă de 2020.

„Sperăm că cei responsabili de rezolvarea problemei poluării vor realiza că respirăm cu toţii acelaşi aer”

„A fost cea mai de succes perioadă a instituţiei din ultimii 20 de ani. Ca rezultat, o perioadă am respirat aer normal. Performanţa lui Octavian Berceanu a fost, însă, sancţionată cu demiterea, iar în locul lui a fost reinstalată Mărioara Gătej, cea care a condus instituţia în 2020, când toţi indicatorii de poluare erau roşii şi când România a fost condamnată de Curtea de Justiţie pentru eşecul sistematic de a reduce poluarea din Bucureşti. Sperăm că cei responsabili de rezolvarea problemei poluării vor realiza că respirăm cu toţii acelaşi aer şi vor lua măsurile necesare”, se mai precizează în mesajul respectiv.