Evenimentul Zilei > Politica > Nicuşor Dan transformă USB în Uniunea Salvaţi România (USR) şi va candida la alegerile parlamentare
Nicuşor Dan transformă USB în Uniunea Salvaţi România (USR) şi va candida la alegerile parlamentare

Nicuşor Dan transformă USB în Uniunea Salvaţi România (USR) şi va candida la alegerile parlamentare

Nicuşor Dan a ales un spaţiu neconvenţional – la fel ca şi propria persoană – pentru a susţine conferinţa de presă prin care şi-a recunoscut înfrângerea la alegeri, şi anume Clubul Green Hours de pe Calea Victoriei.

Tuns, ras şi frezat a ajus fix la ora la care era programată conferinţa (21:00) şi s-a uitat împreună cu jurnaliştii la televizor în momentul în care s-au anunţat exit-poll-urile. Resemnat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea cum o felicita pe Gabriela Firea, iar atunci când liderul social-demicraţilor i-a dat candidatei PSD un buchet de trandafiri a schiţat un zâmbet.

Avându-i lângă el pe patru din cei şase candidaţi la primăriile de sector, Nicuşor Dan şi-a început discursul ţinând să-i asigure pe bucureşteni că el şi partidul său se vor bate în continuare şi că nu vor face niciun compromis. Apoi, el a mulţumit, pe rând, la toată lumea. La finalul discursului său a aruncat bomba: Uniunea Salvaţi Bucureştiul se va transforma în Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru Parlament, la toamnă. Nicuşor Dan nu a precizat, însă, pentru care dintre cele două camere se va înscrie în bătălia politică.

La întrebarea EVZ dacă va accepta un post de viceprimar în cazul în care i se va face o astfel de ofertă, Nicuşor Dan a negat din cap.

Nicuşor Dan a mai precizat că este mulţumit de rezultat: „Cred că rezultatul este unul bun, când un partid înfiinţat în urmă cu şase luni a ieşit pe locul doi”.

Liderul USB a mai fost întrebat dacă va mai aduce persoane din societatea civilă în partid, iar acesta a răspuns: „am în cap mai multe nuclee din mai multe oraşe din ţară”.