„E o poziţie pentru care eu m-am pregătit foarte mult şi da, îmi doresc să candidez. Acum depinde care va fi contextul (…) care va fi contextul, dacă voi fi într-un partid, ce vor dori colegii din acel partid, sunt multe, dar eu îmi doresc să candidez (…) lupta asta pentru Bucureşti continuă cu forţele pe care le am”, a spus Nicuşor Dan, la Realitatea TV.

Întrebat dacă face din nou USB, el a răspuns că un partid nu se face ca să fie trecut pe cartea de vizită, ci pentru a răspunde unei necesităţi.

„Dacă va exista această necesitate şi va exista un grup de oameni care va zice 'Noi vrem să răspundem acestei necesităţi' o să facem un partid”, a subliniat Dan.

El a spus că îi pare rău că a ieşit din USR. „Îmi pare rău că el s-a dus într-o altă direcţie decât cea în care începuse, dar (…) e important ca ce spui să şi faci”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat de ce nu a vrut post de ministru sau de vicepremier în guvernul tehnocrat, el a menţionat că nu i-a oferit nimeni nicio astfel de poziţie.

„Din câte îmi aduc aminte, în perioada aceea s-a pus problema ca oamenii care erau în acel guvern să nu fie membrii de partid, or eu fondasem deja USB-ul şi eram în campanie electorală (…) atunci candidam pentru Primăria Bucureştiului şi dacă alegerile ar fi fost în două tururi, probabil că aş fi avut o şansă importantă”, a mai spus Nicuşor Dan.

Fostul președinte al USR, deputatul Nicuşor Dan, a declarat, astăzi, că referendumul partidului privind o colaborare cu Platforma România 100 este „un pic ridicol”.