Evenimentul ZileiPoliticaNicușor Dan IRONIZEAZĂ referendumul USR privind o COLABORARE cu platforma lui Dacian Cioloș

Nicușor Dan IRONIZEAZĂ referendumul USR privind o COLABORARE cu platforma lui Dacian Cioloș

Nicușor Dan IRONIZEAZĂ referendumul USR privind o COLABORARE cu platforma lui Dacian Cioloș
Fostul președinte al USR, deputatul Nicuşor Dan, a declarat, astăzi, că referendumul partidului privind o colaborare cu Platforma România 100 este „un pic ridicol”.

„Referendumul ăsta al doilea este un pic ridicol, pentru că întrebarea din el este 'Aţi dori ca USR să aibă o colaborare/fuziune cu Platforma România 100?'. Dacă întrebi dacă aţi dori să aibă o colaborare, degeaba o faci, pentru că toată lumea vrea să existe o colaborare. Dacă vorbeşti de fuziune, e un pic absurd, pentru că un partid nu poarte să fuzioneze cu un ONG, el poate să fuzioneze cu un alt partid, dar partidul ăla nu există în momentul de faţă. Dincolo de chestiunea de procedură că un partid nu poate să fuzioneze cu un ONG mai e problema că trebuie ca şi celălalt să vrea şi ar trebui cumva să-l întrebi înainte. Şi mai e şi problema că… este o problemă de încredere”, a spus Nicuşor Dan, la Realitatea TV.

El a adăugat că „dacă se creează un partid şi intră în Parlament cu voturile a câtorva sute de mii de oameni”, trebuie să se acţioneze în consecinţă, „nu să se caute tot timpul un salvator”.

„E o dovadă de neîncredere că din primul moment când ai intrat în Parlament să înceapă să caute tot felul de soluţii exterioare. Dacă vorbim de Dacian Cioloş, nu cred că el va intra vreodată într-un partid progresist, pentru că i-am văzut declaraţiile publice, pare mai degrabă un conservator”, a mai spus Nicuşor Dan.

O posibilă fuziune se prefigurează pe scena politică românească. După plecarea lui Nicușor Dan din fruntea partidului, USR are în plan organizarea în luna octombrie a unui referendum intern în cadrul căruia membrii formațiunii se vor exprima în legătură cu oportunitatea ca Uniunea Salvați România să colaboreze sau chiar să fuzioneze cu platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş.

Vicepreşedintele USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat, astăzi, că USR nu s-a consultat cu Platforma România 100 pentru stabilirea unui referendum intern privind o colaborare între cele două formaţiuni.


Accesează: