Potrivit B1 TV, imaginile în care apare baronul de Constanţa au fost filmate cu telefonul mobil de un român stabilit în New York, care le-a postat pe un site de socializare. Acesta apare la o terasă din New York în timp ce fumează o țigară. Internautul a scris că baronul de Constanţa arată bine, se deplasează fără probleme deşi medicii susţin că e periculos să călătorească.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, spune că a păstrat legătura cu Nicuşor Constantinescu.

CJ Constanța a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.

“Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicușor Constantinescu şi el este în prezent în grija mea datorită condiţiilor care îi ameninţă viaţa. Domnul Nicuşor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente şi intervenţii chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arată într-un document datat 11 iulie şi semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă în lipsă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, decizia fiind definitivă. Instanţa a mai stabilit că Nicuşor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României în perioada 26 iunie – 1 iulie 2014.