Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă, mutare bombă în Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 ianuarie
Nicolae Ciucă, mutare bombă în Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 ianuarie

Nicolae Ciucă, mutare bombă în Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 ianuarie

După mai bine de o lună de la demisia lui Florin Roman, PNL a identificat un nou titular pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Consilierul premierului Nicolae Ciucă, fostul ministru al fondurilor europene Marcel Boloș, va fi ministrul Cercetării. Acesta a primit acordul conducerii PNL pentru a ocupa scaunul lăsat liber de Florin Roman.

Marcel Boloș a fost propus la Ministerul Dezvoltării de filialele PNL din Ardeal, iar nominalizarea sa reprezintă o nouă lovitură pentru Florin Cîțu, președintele PNL. Acesta își dorea ca funcția de ministru al Cercetării să fie dată Monicăi Anisie. Aceasta a condus Cercetarea și Digitalizarea din postura de Ministru al Educației, în mandatul lui Ludovic Orban.

Numirea lui Marcel Boloș urmează să fie făcută de premierul Nicolae Ciucă, într-una din ședințele de guvern. În urmă cu două zile, Boloș a confirmat că va fi următorul ministru al Cercetării. El a precizat că a avut mai multe discuții cu colegii săi de partid înainte de a accepta funcția.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, spunea Marcel Boloș, în prezent șef al  Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest.

sursa foto. EVZ

Ministerul cercetării nu are titular din 15 decembrie

Funcția de ministru al Cercetării este vacantă din data de 15 decembrie, după ce fostul titular al portofoliului, Florin Roman a demisionat. Acesta a fost nevoit să renunțe la funcție după un scandal legat de o lucrare științifică pe care și-a trecut-o în CV.

Florin Roman a fost acuzat că și-a trecut în CV faptul că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. În realitate acesta a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia și doar a dat un examen de absolvire la Universitatea Babeș-Bolyai.

Rectorul UBB, Daniel David, a arătat că Florin Roman nu a urmat cursurile UBB și nu este licențiat al universității.

În aceste condiții, Florin Roman și-a anunțat demisia de la Cercetare într-o postare pe Facebook.