Evenimentul ZileiPoliticaSchimbare radicală în Guvern. Un profesionist, noul om de bază al premierului. Cine a „zburat” din funcție

Schimbare radicală în Guvern. Un profesionist, noul om de bază al premierului. Cine a „zburat” din funcție

Schimbare radicală în Guvern. Un profesionist, noul om de bază al premierului. Cine a „zburat” din funcție
Premierul Nicolae Ciucă, l-a demis pe secretarul de stat în cadrul cancelariei primului ministru, Victor Florin Dumitriu, un apropiat al liderului PNL, Florin Cîțu. În locul în locul acestuia, Ciucă, l-a numit pe analistul Iulian Chifu cu care are o relație „mai veche și mai apropiată”.

Chiar Iulian Chifu a confirmat pe contul său de Facebook, că are o relație „mai veche” și ”mai apropiată” cu actualul premier Nicolae Ciucă, motiv pentru care a acceptat propunerea.

„Am avut azi onoarea să mi se propună poziția de consilier de stat al Premierului Nicolae Ciuca. Având în vedere relația veche și apropiată și prietenia care mă leagă de generalul Ciucă, am acceptat. E de muncă, iar provocările în zona în care mă pricep – relații internaționale, securitate, conflicte, crize, afaceri strategice – sunt numeroase. Cu sprijinul instituțional necesar și cu ajutorul echipei, sper să reușesc să fac față și acestei responsabilități pe care mi-am asumat-o”, a scris Iulian Chifu potrivit g4media.ro.

Cine este Iulian Chifu noul consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului

Chifu a mai fost consilier prezidential în 2011, când Traian Băsescu era președintele României. A fost, de asemenea, consilier al fostului președinte liberal Crin Antonescu.

Potrivit  CV-ul său oficial, Iulian Chifu menţiona că este licenţiat al Facultăţii de Matematică şi Fizică – Universitatea „A.I.Cuza” Iaşi şi doctorand în istorie al Facultăţii de Istorie, Universitatea din Craiova. Are studii postuniversitare de Relaţii Internaţionale la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti. Începând cu anul 2000 este cadru didactic asociat SNSPA iar din 2004, doctor în Ştiinţe Istorice, specializarea Istorie Contemporană, Universitatea din Craiova. Din 2005 deţine titlul de conferenţiar.

Acum Iulian Chifu este profesor la SNSPA Bucureşti, specializat în Analiza de Conflict, Decizie în Criză, Reconstructive post-conflict şi studii prospective. El este, de asemenea, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor. Într-un raport oficial al Guvernului din 2005 se consemnează că instituţia condusă de Chifu ar fi utilizat necorespunzător fonduri guvernamentale

La capitolul distincţii Chifu subliniază că în 2004 a primit din partea SRI premiul de excelenţă pentru promovarea culturii de securitate. De asemenea, mai precizează şi că deţine „Certificat acces la informaţii clasificate până la nivel „strict secret”.


Accesează: